tisdag, mars 30, 2010

Påsklov

Ja, då tar vi lite påsklov.... Det är nämligen så att vi har åter igen lite internet problem. Denna gången har dom tydligen hittat ett fel, Peter ringde till telia igår för att ta reda på va felet kunde vara. Tjejen han pratade kunde inte få någon kontant med vår "utrustning" och det visad på mätningen att vi har en kortslutning. Det låter väll riktigt roligt. En tekniker ska komma innan torsdag så vi får hoppas att allt löser sig då.
Nu sitter jag hemma hos mamma/mormor och bloggar så man får passa på då :). Ska försöka kolla in hos er andra så snart jag kan.

Undervattensbild från babysimsavslutningen
Kram!

söndag, mars 28, 2010

SJU

Veckans fototriss har temat sju. Det kan vara siffran 7, sju i antal osv. Lägligt nog så blir detta min sjunde fototriss, vad är oddsen på det :) Här kommer mitt bidrag av sju.
Sju månader
Sju videkissar
En av sju söta valpar

lördag, mars 27, 2010

Regnig lördag

Här bara vräker det ner regn, tror nog att här kommer bli översvämning i stan. Det positiva med regnet är väll att all snö verkligen försvinner. Får nog hoppas på bättre väder imorgon. Kvällens middag var mycket trevlig med mycket god mat, färsk pasta och kyckling med lufttorkad skinka och salvia. Som sagt jag tror inte jag har uppskattat att sätta mig vid ett dukat bord så mycket som nu när jag har Clara. Har varken tid eller lust att stå i köket. Tänk att detta hände två gånger på en och samma dag, det kallar jag lyx. Tack mamma, pappa, svärmor och svärfar för er goda mat.
Kvällen hos farmor och farfar

Sköna Lördag

Idag har vi haft avslutning på babysimmet, nästa vecka blir det påsklov och där efter börja Clara i steg 3 gruppen. Även denna avslutning blev det familjebild under vattnet och tråkigt nog så missade Peter detta igen, hoppas att han inte jobbar nästa avslutning. Clara fick sitt andra diplom idag, inte många som knappt är 10 månader och har två diplom. Mamma och pappa är ju mycket stolta, men det har väll ingen missat ;)
Om en liten stund ska vi hem till mormor och morfar för lite lunch och ikväll ska vi till farmor och farfar på middag. Älskar verkligen dessa dagar när man själv slipper stå i köket, det uppskattas verkligen att få sätta sig vid ett dukat bord.
En morgonpigg tjej innan badet i största pyjamasen bara att inse att stl 80 är för stort :P

fredag, mars 26, 2010

Denna dag

Denna dag har ju som sagt börjat så himla skönt, och den har fortsatt lika fantastiskt. En härlig promenad, god mat, glada skratt, god efterrätt, gulliga barn och en härlig promenad igen. Promenaden hem blev lite längre än vad som tanken var från början, på väg till min syster ringde telefonen, en annan Bettan här i stan hade fått Esters stamtavla på posten. Vi hade tydligen glömt den på veterinär huset. Det visade sig att denna Bettan är bekant till Peters syster och hon bor i min gamla lägenhet. Tänk vad världen är liten. På vägen hem fick vi stanna till hos Peters syster för att göra ett "pudra näsan" besök, tur att vår stad är liten och att det finns bekanta här och var när det behövs. Ikväll blir det lets dance final, spännande :) Vad hittar ni på denna sköna fredagskväll?

Denna dag i bilder
Dagens hund trimm och dagens födelsedagsbarn
Dagens godbitar och dagens sömntuta

Idag blir det en härlig dag....

Vaknade runt 7 idag, solen sken in lite lätt bakom gardinen och maken säger. Ligg du kvar en stund, så tar jag Clara. Jag somnade inte om, men det var så skönt att få ligga kvar och bara ta det lugnt. På morgonen nu har vi städat lite och om en stund kommer en fyrbent kund som ska friseras. Senare idag blir det promenad ner till andra sidan av stan, där det ska kalasas, vi ska fira min syster som fyllt 25 :) Ut med er alla nu och njut av det härliga vädret! Peter är just nu ut och fixar lite i trädgården och altan dörren står öppen, så otroligt skönt och tänk så glad man blir av detta härliga väder.

torsdag, mars 25, 2010

Härligt vårväder

Idag har vädret varit helt ljuvligt här. Vi promenerade bort till öppnaförskolan på förmiddagen , ingen vind, solen kom igenom lite. Kändes som att en långpromenad lockade mer än öppnaförskolan. Det var nog inte bara jag som kände så, för det var inte många som tog sig dit idag. När vi kom hem hade Clara somnat i vagnen och jag passade på att plantera lite i en kruka och satte lite fjädrar i vårt lilla träd, så nu är här påsk fint i trädgården. Så fort jag börjar plantera ute får jag bara mer sug, ska nog fixa igång min potatisodling snart :), undra vem som vinner i år :P. Det bästa med att våren är här är att man inte behöver konka på sig en massa jobbiga vinter kläder, framför allt behöver inte Clara ha massa tjocka kläder. Bara mössa och jacka.

onsdag, mars 24, 2010

BVC bland annat

Vi var ju som sagt hos syster/moster på förmiddagen och åt lite sen frukost/fika, mycket trevligt. Clara fick träffa katterna, det är ju inte riktigt samma sak som hundarna. Framför allt är hon väldigt sugen på att dra dem i svansen. Min syster bor i samma lägenhetshus som min mormor så på vägen ner till bilen blev det en sväng in där med, där blev det mycket bus och lek.
Sen var det dags för BVC, Clara vägen nu 8600g och är 72cm, allt var som det skulle med andra ord. Hon ligger lite under "normal" kurvan men hon följer sin kurva. Hon hade gjort en liten dipp i viktkurvan men det var normalt för barn som är väldigt aktiva och det är hon ju. BVC sköterskan fick verkligen se hur hon håller igång, hon skulle titta på precis allt i det lilla rummet. Vi har också hunnit med en sväng hem till mamma och pappa, de hade fått fler lamm som vi var tvungna att titta på och då fick ju Clara en ny dos av kossor och andra djur och denna gången var det absolut inga problem.

Onsdag

Nu är det mitten på veckan, och snart är det helg igen. Sitter nu och väntar på att Clara ska vakna, så att vi kan åka till syster/moster. Igår fyllde nämligen världens bästa lilla syster 25, hipp hipp hurra. På fredag blir det firande med hela familjen, men jag och Clara ska tjuvstarta firandet redan idag. Vi har ett bvc besök inbokat idag, ska bli spännande att se hur mycket hon väger och hur lång hon har blivit eller kanske hur lite hon väger och hur kort hon är, det beror på hur man ser det. Hon är ju en liten och näpen gullunge.

tisdag, mars 23, 2010

Lycka....

Är att få dela varje dag med detta underverk, hon är det bästa som hänt oss.

Mamma och pappa älskar dig mest i hela världen.

Idag är jag GLAD :)

Har fått några trevliga besked idag, MR röntgen visade att hjärnan och hörselnerverna är fullkomligt normala. Ni anar inte vilken lättnad detta besked oron över tumörer och blödningar i hjärnan är nu äntligen borta. TJOHO!!!! va glad jag är. Inte nog med det så kollade jag mitt skattebesked idag TJOHO!!!!!! vad glad jag blev igen, får tillbaka ett x antal tusen mer än förra året och Peter lika så TJOHO!!!!! Idag är en bra dag.
Förövrigt har vi varit på babymusik på förmiddagen och där efter stressade jag iväg på lite vattengympa, längtar efter kvällen nu, det är ju min tv-dag idag :)
TJOHO!!! Denna gumman gör mig super glad!

måndag, mars 22, 2010

Fullspäckad dag

Vi har haft fullt upp hela dagen. På förmiddagen gick vi en promenad med Emma och lille Nisse, denna gången var det Nisse som var lite kinkig i vagnen så nästa gång blir det väll Claras tur igen. Idag blev det Alandsrydsrundan som den kallas, tar nog lite mer än en timme att gå. Efter det blev det lek och fika här hemma. Gobitarna är så duktiga på att leka tillsammans, de babblar med varandra medan vi mammor babblar med varandra.
Två goa ungar
Idag ville Nisse hålla Clara i handen under blöjbytet, så sött :)

Efter Besöket av Emma och Nisse åkte vi hem till mamma/mormor för att hjälpa henne med att "göra" ladugården, det innebär för er som inte vet göra rent hos alla djuren och ge dem mat. Clara var lite skeptisk när vi gick in i ladugården och kossorna ville hälsa på henne, men efter en stund var det jätteroligt att prata med alla djuren. Vi tog också en titt på årets förstfödda lamm, för mig innebär det att våren är här.
De något läskiga kossorna
Clara och mormor
Årets första lamm
Ikväll kommer jag sova gott tror jag med gott samvete, en härlig långpromenad och ett tungt pass i ladugården. Tror nog hela kroppen har fått träning idag känns mest i ryggslut, ben och armar. Trevlig kväll på er alla!

söndag, mars 21, 2010

Sköna söndag

Japp idag har vi haft en riktigt skön dag. Förmiddagen tillbringade hela familjen Nyberg i pyjamasar och morgonrockar. Vi var nog inte i "kläder" före tolv idag, haha. Peter skulle ju tvättat och städat bilen igår, det blev inte så slangen var frusen och lusten försvann. Det blev idag istället bilen skiner invändigt och utvändigt. Medan Peter fixade med bilen gick jag och Clara en promenad, inte en chans att hon sover nu för tiden hon ska titta på precis allt. Eftermiddagen har spenderats hos mamma och pappa med middag och mys.
Clara har fått en ny favoritlåt, när vi var ute och gick med Emma och Nisse sist,sjöng Emma för att få Clara på bättre humör. De flesta kan väll I ett hus vid skogens slut... Så fort Emma sjöng blev Clara glad. När vi sjunger den hemma nu skrattar Clara helt hysteriskt, så himla härligt. Ha en trevlig kväll alla goa bloggläsare :)
Så här glad är Claris när vi sjunger

I bakgrunden...

Det är veckans fototriss. Det kan till exempel vara skärpan på bakgrunden, flytta motivet bakåt i bilden, eller kanske huvudmotivet verkligen är i förgrunden, men det intressanta i bilden finns i bakgrunden.
Det här tycker jag var en klurig triss, idag har jag letat bland både nya och gamla bilder, dessvärre ligger större delen av bilderna i vår gamla dator som för tillfället inte fungerar, så det blir vad det blir och alltså inga ny tagna bilder för dagen. För mig blev det vad som just befinner sig i bakgrunden, så här kommer mitt bidrag.
i bakgrunden, två små barn som leker
i bakgrunden, öresundsbron
i bakgrunden, en otroligt härlig blå himmel

lördag, mars 20, 2010

Ingen mammegris

Nä idag har Clara varit pappig, gissa vem som har njutit av varje sekund? Det började på morgonen innan simmet, hon ville inte vara med mig bara med Peter. I vattnet sträckte hon sig efter Peter hela tiden. Har sällan skådat ett så brett leende. Så fort Peter har gått förbi henne eller flyttat sig från henne har hon gnällt lite och sträckt armarna efter honom. Kan ju bara säga att pappa hjärtat bara smälter, kan nog vara så att lilla fröken Clara vet om det med.
Ikväll har vi varit på promenad och tog en sväng förbi affären och köpte lite chips och dip. För nu blir det film, lite tvister om vilken dock. Jag röstar för Bröllopsfotografen och han för Law abiding citizen, får se vilken det blir.

Vad händer idag?

Just i skrivande stund ligger både Peter och Clara, å vilar. Vilar efter babysimmet, väl liten som stor blir trött av att simma. Idag hoppas vi kunna tvätta vår bil, känns som att vi har stans smutsigaste bil just nu. Men det är vi nog inte ensamma om att tycka. Bara hoppas på att vår vattenslang har tinat upp. Funderar också på att åka till återvinningsstationen med en hel del, man samlar på sig när man har utrymme för de. Igår testade vi något nytt, det har öppnat en ny pizzeria i stan, de har kyckling kebbab. Vi sa båda att det var så mycket godare än vanlig kebbab, detta rekommenderar vi verkligen om ni inte vet vad ni ska äta ikväll eller om ni någon gång är på genom resa. Vad ska ni andra hitta på idag? Har ni inget att göra går det bra att bjuda oss på fika i eftermiddag ;P

fredag, mars 19, 2010

Första gången

Nu för en lite stund sedan lyckades Claris ställa sig upp själv. Hon har ju jobbat hårt här i några dagar för att lyckas och nu lyckades hon. Jag satt i soffan och Clara satt på golvet och lekte, helt plötsligt sticker ett huvud upp vi soffan, med ett mycket nöjt och belåtet leende till mig. Tänk att man kan bli så glad och stålet för att ens lilla gumma kan ställa sig upp själv.
Idag på morgonen
Efter vår promenad
För en liten stund sedan

Ibland tror jag att vi bor i skogen....

För några dagar sen när jag tittade ut genom fönstret satt det en liten hare i vallen bakom vårt hus. Händer att de är och hoppar i trädgården, men oftast är det kaniner. För några veckor sedan när jag tittade ut genom fönstret ner mot gatan stack det upp ett rådjur huvud bakom snövallen, när hon fick syn på mig skuttade hon ner längs gatan. Idag på morgonen när Peter skulle lägga Clara såg han två rådjur i grannens trädgård. Det är riktigt synd om de stackars djuren, tänk vad denna vintern har tagit på dem. De är helt otroligt vad de smälter in i naturen så här kommer ett test kan ni hitta djuren ;)
Inte världens bästa bilder, har inget teleobjektiv i detta paparazzi hem. Men ett står helt klart på önskelistan.

torsdag, mars 18, 2010

Mammor och barn

Då har vi haft besök nu av mammorna och barnen, här har fikats, pratats och det har lekts och busats. Är så roligt att se hur olika barnen utvecklas även om de nästan är i samma ålder. vissa är mer aktiva, vissa är lugnt och leker, clara är nog någon stans mitt i mellan. Ett av barnen hade tagit sina första steg i fredags, hon ställer sig även upp själv utan att hålla i något. Jag blev helt nervös när hon stod jämte mig, trodde hon skulle ramla hela tiden. Då inser man hur man kommer ha det om ett tag, tur att man vänjer sig allt efter barnets utvecklas.
Clara var helt slut efter lekstunden och somnade nästan innan jag hade lagt henne i sin säng. Det märks så väl på henne att hon trivs med andra barn och det tycker jag är så skönt, inte blyg alls. När hon vaknar bär det av till mormor och morfar för att hämta hem hundarna. Kände att det kanske skulle bli lite mycket för ny opererade Ester med så många barn.
Hoppas ni andra har haft en trevlig dag och tack alla godingar för era fina kommentarer här inne det betyder mycket för mig :)

KRAM!

Väntar...

Japp här sitter jag och väntar, väntar på att Clara ska vakna. För om en stund kommer mammagruppen och alla barnen hit. Har satt in en hallon och blåbärs paj i ugnen nu, första gången jag gör en sådan så jag hoppas verkligen att det kommer smaka bra.

Hon som ligger och vilar på övervåningen, hon kommer krypa på golvet länge till. Hon går själv med gå vagnen, hon går längs med soffbordet. Där emot har hon inte börjat resa sig själv mot saker, trodde jag ja. Idag visade hon hur man gör ;) eller hur man börjar, snacka om att hon var hel nöjd och framför allt mallig :)

onsdag, mars 17, 2010

Hej hopp!

Idag har vi haft en hemma dag, man behöver ju sådana ibland. Jag har storstädat huset och putsat fönster. Tänk va smutsiga dom blir under vintern, nästan så man tror att fönstret är öppet när man tittar snabbt. Idag har Clara sovit som hon ska till och med lite väl bra, vid lunch sov hon mellan 12-14:30 helt otroligt även för henne, men hon behövde säkert det.
Hon har även ätit bra, ny favorit är potatisgratäng och skysås. Hon satt och gapade innan skedens hade lämnat tallriken. Det gör mig så glad att hon vill äta hemma lagad mat. Innan magsjukan totalvägrade hon hemma mat, skulle bara äta burkmat. I och med maginfluensan blev det ett naturligt avbrott med maten och där efter har det bara blivit hemma lagad mat och det funkar super, knappt att jag vågar köpa någon burk.

tisdag, mars 16, 2010

Härligt vår väder

Visst är det skönt ute nu, solen skiner, snön töar bort, fåglarna kvittrar. Helt klart underbart! Jag är ingen höst eller vinter människa, vår och sommar året om det skulle va nått. Efter mitt gympa pass i bassängen blev det en promenad med mamma Emma och lille Nisse och Nisses faster Johanna. Jag hade sett fram emot en promenad, Clara var inte lika imponerad. Hon kinkade hela vägen, något som aldrig tidigare hänt. I vanliga fall älskar hon att åka i sin vagn. Mot slutet fick hon till och med sympati gnäll av Nisse, som hade suttit nöjd och belåten hela rundan. Efter promenaden blev det lekstund hemma hos Nisse och det var betydligt mer uppskattat. Tack till Emma och Nisse för en trevlig stund.
De här godingarna kommer nog göra en del hyss ihop ;)

Första gången

För några veckor sedan märkte jag att jag höll på att få en stängel på min ena orkide, tängte att nä det är säkert en sån där luft rot. Nu är jag säker det är en stängel :) Har aldrig lyckats med detta, dess värre vet jag inte hur jag har lyckats så tips om hur man lyckas mottages gärna.
Idag är Peter hemma med oss, är så skönt att ha honom hemma mitt i veckan ibland. För mig blir det bassäng träning och där efter ska jag och Clara ta en promenad med mamma Emma och lilla Nisse. Clara är förövrigt mycket bättre idag, hennes temp låg på 37,9 efter vila och utan alvedon, så skönt. Tror nog att det var tredagarsfeber, för vi har inte sett en skymt av någon tand. Hoppas ni får det bra i det soliga väder vi har idag.

måndag, mars 15, 2010

Måndag nu igen...

Tänk vad veckorna springer iväg, redan måndag igen. Kan inte såga annat än att helgen är alltid för kort, är nog inte bara jag som tycker det...
Hur är det nu då med mina sjuklingar? Ester är mycket piggare, hon äter fortfarande smärtstillande, igår och idag har hon haft frossa men ingen feber. Ringde till veterinären och rådfrågade om det var normalt, och det var det. Nu får hon ha täcke på sig för att hålla värmen.
Lilla Clara är trotts febern riktigt pigg. Hennes feber är något lägre idag, men ändå där. Inte sett någon tand som är på väg upp, vem vet det kanske är tredagarsfeber.
Idag har vi inte gjort så mycket, förmiddagen hade vi mamma dotter mys. Clara är måttligt mammig nu, så hon satt i mitt knä och bara mös en lång stund, gissa om jag mös med ;)
Efter att sökt en del på nätet om feber och tänder, kom jag fram till att feber inte hör ihop med tandsprickning, inte heller lösmage och att det var okej att ta en promenad med sitt febriga barn. Vädret lockade så vi åkte till mamma/mormor för att ta en promenad och lite god mat därefter. Passade också på att gosa lite med valparna, de växer sjukt fort och blir bara sötare och sötare.
En av de goa valparna

Tänk att den äntligen är på väg, den efterlängtade våren

söndag, mars 14, 2010

Feber

Igår var vi hos min bror och hans familj på lite kalas, det bjöds på god mat och smarrig tårta. Clara hade varit kinkig och mammig under dagen och på kvällen var hon skållhet. Tog febern på henne och hon hade 39,6. Det blev en lite tidigare kväll än tänkt, på vägen hem i bilen lyssnade vi på melodifestivalen och jag kan väll bara säga att jag är inte helt nöjd med Sveriges val att skicka till Norge.
Clara vaknade 01:00 i natt då hade alvedonen släppt och febern låg på 39,7. Idag har hon varit mammig, febrig, lös i magen och hon har drägglat som bara den. Jag gissar på att det är nog tänderna som spökar.
Dagen har spenderats i myskläder och för Clara har det varit tröja och blöja för att hålla nere febern. En snabb promenad blev det till affären för att inhandla lite alvedon. Hade gärna varit ute mer, vi har haft ett ljuvligt väder här idag, men har man en febrig liten gumma får man hålla sig inne.
Hon verkar rätt oberörd dock :)