måndag, november 29, 2010

Akupunktur och barnmorskan

Idag har jag varit iväg och lyssnat på lillbebisens hjärta. Jag blir varm i hela kroppen när jag får höra det ljudet. Allting lät bra och såg bra ut. Hjärtljudet låg på 146 och magmåttet på mig var 24cm vilket är helt normalt. Nu får vi vänta några veckor innan vi får gå igen, men det blir i alla fall innan jul.
Akupunktur passade jag på att få när jag var där med, idag gjorde nålarna så ont så att jag faktiskt skrek AJ, inte bara en gång, en av nålarna fick hon till och med ta bort. Det tråkiga är att det hjälper inte längre så mycket som det gjorde i början. Men likt Claras graviditet så blir smärtan värre och värre ju längre in i graviditeten jag kommer. Imorgon hoppas jag få hyra en tens apparat (TENS används för att lindra smärta och behandla vissa sjukdomstillstånd. Vid en TENS-behandling stimuleras hudnära nerver med en svag elektrisk ström. Genom att aktivera beröringsnerver och/eller muskelnerver stimuleras kroppens egna smärtlindringssystem.) Så nu håller vi tummarna för att detta ska fungera bättre. Är det någon som testat? Tyckte ni att det gav nått bra resultat?
Nu ska jag lägga mig på soffan och vila medan Clara sover. Hoppas att ni alla får en fin dag.

Lite jämförelse mellan graviditeterna i vecka 24

Clara Bebisen
Viktökning 8kg 6kg
Sf mått 27cm 24cm
Blodtryck 120/60 110/50
Hjärtslag 152 146

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande med TENS! Jag har tänkt kolla in det innan jag fick Stina men hann aldrig!

Li sa...

jag har aldrig varit gravid så jag kan varken säga bu eller bä, men jag håller tummarna att det funkar för dig! tråkigt att akupunkturen inte hjälpte eller hjälper längre..

Lizette sa...

har inte testat TENS som gravid utan jag fick en sådan apparat när jag skulle få igång lårmuskeln i låret efter min stora knäoperation jag gjorde i våras...
Var en bra mekanik som hjälpte till i början, hoppas det hjälper på dig vännen...
kramar

Maria o Sol sa...

Stackars dig att ha så ont!
Jag håller tummarna för att Tens hjälper!

Kram

Anna sa...

jag hoppas verkligen att Tens kommer att hjalpa!! kram kram