måndag, januari 02, 2012

Charlie!!!

Idag har jag haft lite tillbakablick i bloggen och inser att jag var mycket snabbare på att uppdatera er om Claras framsteg än om Charlies och så kan vi ju inte ha det. Det händer ju saker var och var annan dag gällande vår lille Charlie.
I början av december började vår lille grabb dra sig upp mot stolar och bord för att kunna stå, det gick väldigt fort och helt plötsligt gör han det som om han aldrig gjort nått annat. Han är otroligt snabb när det kommer till att krypa och igår tog vi fram Claras lära gå vagn, den listade han snabbt ut hur man använder. Man drar de fram och tillbaka så det slamrar och låter som bara den. Sen går man två tre steg och sen väsnas man igen. Att göra ljud är roligt, på annandagen visade han första gången att han kunde klappa händerna, kanske inte helt medvetet. Men i helgen nu vet han precis hur man gör och då gör han det ofta.
Sover vår lille man hela nätter än??? Nä, det vill jag inte påstå. Han somnar nästan alltid kl 19, precis som om han kunde klockan. Då får han en flaska välling, vaknar igen runt 24 då det är dags för en flaska till. Tro mig att vi har försökt få bort den, men än så länge går det absolut inte. Där efter vaknar han inte före 4:30 om vi har tur, det bökas och stökas en hel del fram till runt 07. Då går det åt en flaska välling till. Kanske inte så konstigt att vår kille är rund och go. Sen är dagen i full gång igen. På morgonen är han som mest pratglad, det bubblar ur honom hela tiden. han kryper efter mig och säger mamma mamma med sin mörka röst. Han har ett rätt stort gos behov och vill gärna sitta i knät många gånger under dagen och bara mysa. Det kanske inte är så långa stunder efter som att han har lite svårt att sitta still. Han börjar vilja sova två gånger om dagen istället för tre, det innebär att barnen oftast sover om varandra så mellan typ 10 och 16 känns det som att det alltid är någon som sover här hemma. Tack och lov för baby watchern så att Clara och jag kan komma ut lite i trädgården på dagarna. Det är ju tyvärr inte alltid det är väder för att sova i vagnen. Nu får vi se vad vår lille kille hittar på härnäst vi kan ju hoppas att han väntar med att gå ett tag till i alla fall.
Visst ser han koncentrerad ut

8 kommentarer:

Lizette sa...

vilken goding han är,men ska det gå så fort med alla saker som händer ;) finns det ingen stopp knapp?Hoppas vi ses imorgon...Kramar

Farmor sa...

Vilken liten sötnos!
Han ser onekligen väldigt bestämd ut....
Kram

Fröken M sa...

Han är otroligt söt !
Det där med "nattamat" är lite komplicerat - här har vi fortfarande ett nattmål ca var 3:e natt, men det är helt klart bättre än varje natt som vi hade fram till att V var 1 1/2 år..
KRAMAR

Anonym sa...

Åh så söt han är =) Och jag känner precis igen hans nattvanor, så har vi det fortfarande! God fortsättning till er familj
kram Emma

li sa...

oj så lik han var sin storasyster på den bilden! =)
såklart det blir svårare att uppdatera om lillkillen i jmflse med hans storasyster, nu har du ju två att sysselsätta =)
tycker du är duktig och skriver väldigt mycket- om båda! =D

Anonym sa...

Goding är vad han är!

/Mallan

Mormor Annika sa...

Kan bara konstatera att han växer så fort , och ännu större blir han nu när han kan gå med vagnen :)

Elena sa...

Duktiga Charlie, ser fram emot när han kan gå själv:):) Undra hur våra fika träffar kommer vara då...haha..!!!