fredag, augusti 12, 2011

Clara

Idag har Clara namnsdag och därför tänker jag göra en blogg om henne.

Det händer mycket med Clara, det bubblar riktigt ur henne. Jag är helt förvånad över hur mycket hon pratar. Idag när Peter skulle gå till jobbet och de stod vid dörren sa hon - Kan jag få solhatten som ligger på hyllan. Det tycker jag är en väldigt lång mening när man är två år. Det är så otroligt skönt när man faktiskt kan hålla en dialog med henne. Hon kan berätta vad hon vill och vad hon inte vill, osv
Sedan en vecka tillbaka eller lite mer kanske går det inte åt några blöjor knappt, hon använder bara blöja när hon sover och när hon ska göra nummer två. Hon säger till när hon behöver kissa och hon är väldigt duktig på att hålla sig. Tänk att vår lilla plutta håller på att bli blöjfri, hon börjar bli stor nu.
Hon har under sommaren med stolthet lärt sig att göra kullerbyttor, detta är hon riktigt mallig över och visar gladeligen upp sin förmåga :)
Vi förvånas ofta över hur enkelt allt har varit med Clara på vägens gång, hon är näst intill alltid glad, det ska mycket till för att få henne på dåligt humör. När vi har börjat med någon ny rutin så har det alltid gått smidigt. Det är så lätt att ta vardagliga saker förgivet efter som det sällan krånglas. Vi försöker komma ihåg att berömma henne för det som kanske skulle kunnat vara ett problem. Så Clara bara så du vet så är du jätteduktig på att sova i din säng, äta med din sked, säga till när du varit på pottan, säga till när du vill sova, gå och slänga skräp i soporna .... De finns mycket du är så duktig med och det behövs som sagt uppmärksammas i mellan åt. Nu bör väl den här "skryt" bloggen lida mot sitt slut men det finns en sak Clara är världsbäst på, att vara storasyster, jag har skivit om det förut och jag är fortfarande lika förvånad över hur lite svartsjuka det har varit här. Clara är otroligt omtänksam när det gäller sin lillebror, hon är så mild och go när det gäller honom. Någonstans hade jag trott att det skulle vara en del svartsjuka, men det är sällan det är något. Hon vill och får alltid vara med när hon vill, vill hon ligga bredvid sin lillebror under babygymmet så gör hon det, hon tar sällan det ifrån honom. Hellre kryper hon intill och ligger nära honom. Du är en fantastisk storasyster Clara, Charlie kunde inte ha en bättre syster än du.
Detta är bara en bråkdel av hur mycket jag skulle kunna hylla vår lilla Clara, men ikväll har jag delat med mig av en liten bit.
Bäst är du också på att äta glass :)
Foto: Faster Mallan

6 kommentarer:

Mormor Annika sa...

Kan ju bara hålla med ! Puss på dig Clara på namnsdagen :)

Elena sa...

Ja, duktig är hon allt<3 Puss

Farmor sa...

Hon är en riktig liten goding!!!!!

Jossan sa...

Vilken underbar tjej ni har!!
Tuva kommer och pekar på bilderna å säger glasch:)

Jannie sa...

Såååååå himla goa bilder!

Li sa...

Verkligen jättefint inlägg och speciellt det sista lite mera humoristiska, med glassen och bilderna!
Bara att titta på dem gjorde mig väldigt glassugen, jag är oxå välddigt bra på att äta glass ;)