onsdag, augusti 10, 2011

5 månader

Idag blir vår Pellepluttas 5 månader, han växer så det knakar och det känns som att vi inte hinner med (paus-knapp, ja tack). När man har ett barn hinner man med var ända liten utveckling. När man har två är det mer, -men oj kan du redan det, nämen du är väl inte så stor än. Nu vänder han sig åt alla håll och kanter, han sitter med hjälp och han äter både gröt och mat. Det händer väldigt ofta att jag får amma honom en liten stund efter att han har ätit gröt eller mat, så det går inte säga att han inte har aptit. Gullgossen har varit på BVC idag och fått sina sprutor, en i varje ben. Stackars liten pep till på båda sticken. Under tiden inspekterade storasyster noga hur det gick till när lillebror skulle få sin spruta. Artigt och trevligt frågade hon sköterska om hon fick titta på. Vem vet, vi kanske har en framtida sjuksköterska eller läkare i familjen.

Vikten blev 7770 gram en vikt ökning på 510 gram helt normalt. Längden var det stor skillnad på förra gången mättes han till 62,7cm, en månad senare hör och häpna 67cm. Både jag och sköterskan reagerade, kan han verkligen ha växt nästan 5cm på en månad. Vi la tillbaka honom och mätte en gång till, jo visst han är 67cm. Huvudet det hade växt en hel cm så nu är omkretsen 41,4. Är så otroligt skönt när allt är som det ska. Nu ligger stora killen i sin säng och sover gott, han har börjat somna själv på både dagarna och kvällarna nu. Bara han har sin tutte och lilla filten så somnar han på nolltid :)

6 kommentarer:

Farmor sa...

Lilla Goa killen ( eller stora) så härlig! Storasyster är väl också underbar!!!! Massor av kramar

Anonym sa...

Jo, du, Charlie.

Nu har jag ju sett hur du "lägger på dig", och att du växer så det knakar, då kom jag å tänka på fotboll, hockey, bus, klättra i träd, snorkla, ja, en hel massa annat kul. Va´ säger du om det?

Ok, kanske inte nästa vecka..., men ganska snart. Kan vi säga att vi tar det med oss, å bestämmer detaljerna lite senare.

Ha det bra så länge
farfar

Elena sa...

Goaste Charlie<3 Tänk om man hade fortsatt å växa å gå upp i vikt i denna takt hela livet, hur hade vi sett ut då???:)

Anonym sa...

Tiden går fort!

Jannie sa...

Massor av grattis till världens sötaste Charlie!

Mormor Annika sa...

Snart har han växt förbi Clara och mig med så småningom :)