söndag, mars 06, 2011

Barnrummet

Det närmar sig ett färdigt resultat nu, bara taklister, golv och golvlister kvar. Där efter är det inredning, det roligaste av hela projektet. Igår målades det sista och fondtapeten skulle upp, vi hade inte riktigt koll på läget just då när tapeten skulle upp. Ibland eller rätt ofta sitter mitt huvud under armen ;) Jag gav Peter en tumstock som var "lite" dåligt utfälld, Peter mätte... och när tapeten skulle upp inser vi att. Nummer 1, vägglim fungerar inte lika bra som tapetklister. Nummer 2, det finns inget tapetklister i hemmet. Nummer 3, tapeten är för kort. Ja så vad gör man då???? Man blir irriterad? Nä man skrattar och ringer till citygross och hör om de har tapetklister, "NEJ de är slut", man fortsätter att skratta och funderar på om det finns fler affärer en lördagkväll som kan sälja tapetklister... NEJ det finns det inte. Då blir det google och göra eget tapetklister, lite vatten, potatismjöl och socker, sen upp och fortsätta. Till saken hör ju den att vi inte heller hade koll på hur mycket tapet som fanns, det är nämligen "resterna" av den tapeten som sitter i Claras rum. När vi nu ska mäta till en ny bit som inte är för kort, inser vi att NEJ det går inte, ja det är bara att skratta och göra det bästa av situationen. Klistra dit det som finns och hoppas att det sitter kvar dagen efter med det hemma-gjorda klistret. Ja ni kan väl göra en bedömning om ni gillar resultatet, vi är i alla fall nöjda. Även om det bara var den höggravida tapetseraren som kunde skratta igår :) Maken var nog lite mer än irriterad, tur att han är gift med lugnet själv ;)
Tapeten på närmare håll

11 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en helt vanlig "fixardag" hemma hos oss = ). Tur man kan skratta åt det. Men det ser väl jättefint ut. Nu är det bara för dig att inreda (den bästa biten).
Lycka till!
ps: Vill se resultatet av det färdiga rummet sen!
Kram Johanna och selma

Elena sa...

Ja, det är verkligen tur att Peter har dig, som är lugnet själv!!;) Skratta åt det är helt rätt..:) Blev ju jätte bra det här! Kommer bli så mysigt när möblerna kommer in. Puss på er och ha en trevlig söndag!! Pussar i massor.

Farmor sa...

Jättefint! Lite möbler sen är det perfekt!
Kram på er

Elin sa...

Jag tycker att det ser jättefint ut, bebisen kommer att trivas jättebra! Vad duktiga ni är som gör det själv även om det gick lite på tok så blev ju resultatet bra :) Att man kan göra eget tapetklister visste jag inte så nu lärde jag mitt något nytt ifall vi skulle ge oss på att tapetsera själva någon gång men tapetsering är inte min grej ;) Trevlig kväll på er, jättefina vårbilder nedan också! Kram

Lizette sa...

blev jättebra =) nu är det bara möblerna och dylikt som ska på plats, det fixar du ;) O ett skratt medans man håller på att renovera kan beövas ibland,hehe...
Kramar

Li sa...

åh,så härligt!
Fast jag är nog mer åt din makes håll och hade nog faktiskt blivit irriterad på din fina inställning om jag varit där *hihi*
Men vad fin tapet och så himla fint det blev!!!
Vilket välkomnande den lilla kommer att få =O)

Mia systeryster sa...

Det blev ju bra=D
Sådär är det här hemma oxå, jag är lugnet och min man är dampet;)
Kram

Anna sa...

HAHA.... blev jattefint!! kram kram

mormor Annika sa...

Det blir så fint , där kommer hon att sova gott :)

Jannie sa...

Jättefint!Så söt tapet!
O duktiga ni som fixade eget klister.Bästa hemma hos-reportaget ju!
Tusen tack snälla du för dina rara ord!Om du visste vad glad jag blev!
Ha en underbar dag!KRAMAR

Anonym sa...

Hm.. få se, jo möbleringen var det ju.

Jo, på en av de korslagda hockey-klubborna, som man hänger på väggen, kan kan ju hänga flera andra sport-artiklar typ HIF-tröja, fotboll, cyklop, snorkel och simfötter.

Ja, det kan väl räcka till att börja med. För det där med fotbollskor, det säger ju sig själv, kanske en handboll. Till höjdhoppet får vi också återkomma till.

Är det månne alltför djärvt med en ratt. Hur då menar vän av ordning.
Jo, den till Gokarten. givetvis.

Farfar