måndag, augusti 20, 2012

Ny vecka

Då var det måndag igen. Helgen har som vanligt gått väldigt fort, även om vi inte gjort nått direkt speciellt. Jag hade en härlig shopping dag, alldeles ensam. Mycket skönt vill jag lova :)
Charlie har dock gjort så att nätterna denna helgen inte har varit så sömn fyllda som man vill. Han är orolig, har haft lite feber och inte gett sig på välling. Under hela semestern har han klarat sig utan den och nu helt plötsligt är vi tillbaka på ruta ett. Man vänjer sig fort vid att få sova på nätterna, så nu är vi helt slut och det är  han den lille stackaren med. Hoppas bara det är ett litet återfall så att vi snart får sova igen.
Claras inskolning fortsätter denna veckan och det gick lika bra idag som förra veckan, lämnade henne direkt på morgonen och hämtade henne en stund efter lunch.
Det är så konstigt att bara ha Charlie hemma, vi har det mysigt som bara den. Han suger verkligen åt sig all uppmärksamhet. Och när han sover middag så är jag alldeles ensam, det händer inte så ofta, idag sov jag faktiskt en kvart på soffan minns inte när det hände sist. Men skönt var det, det vill jag lova, blev inte så många timmar sömn i natt.
När Clara kom hem från förskolan var hon jättetrött så det  var bara att försöka hitta på nått så att inte tröttheten skulle ta över totalt i huset.
Det blev saftkok, vi var ute i trädgården och total länsade rabarberplantan. Varsin pall i köket till barnen, sen var allt igång. Barnen konstaterade snabbt att rabarber ser goda ut men, nä de är inte så goda innan de är tillagade. Saften blev mycket god. 
Bettans rabarbersaft 
1,5kg Rabarber 
2st stora citroner 
1tsk vaniljsocker 
1l vatten 
7dl strösocker 

Skär rabarberna i bitar. Skiva citronerna. Lägg allt i en stor gryta. Strö vaniljsockret över rabarberana och citronerna, häll där efter över vattnen. Låt koka ca 20 minuter. Låt saften rinna av i en saftduk (det tar nästan en timme) Häll upp saften i en gryta, tillsätt sockret och koka någon minut. Häll där efter upp saften i flaska. Super gott till fikat :)
Resultatet. Älskar den härliga färgen

3 kommentarer:

Fröken M sa...

åhhh... det där är SOMMAR på flaska !!
Jag älskar rabarbersaft :)
Ha en riktigt mysig dag ! Kram

Mormor Annika sa...

Ser gott ut :)

farmor Ewa sa...

Jaha, det där ser ju väldigt läskande ut!!
Njut av allt, snart blir det höst,både tyvärr och mysigt....
Kram