fredag, december 31, 2010

2010

Tänk så fort ett år går, och hur mycket som händer på ett år. Här får ni en liten summering av vad som har hänt för oss under år 2010

Januari
Clara får sina första tänder, hon kan klappa sina händer och ålar omkring på golvet, vi firar min mormor som fyller 80 år
Februari
Det ligger fortfarande otroliga mängder snö i landet, här skottas som aldrig förr. Clara får åka pulka ute och inne tar hon sig fram riktigt bra i sin gå stol. Hon försöker äta själv men resultaten blir mycket kladd.

Mars
Snön börjar nu försvinna och så gör även altan taket i snöraset. Clara lär sig ställa sig upp själv och hon kan nu gå med sin gå vagn. Vår ena hund Ester blir väldigt sjuk och får läggas in på "sjukhuset"

April
Jag fyller år wihi! Snön är nu borta och vi kan sitta ute på altanen i vårsolen och fika. Clara kan nu gå med mamma och pappa bara hon får hålla någon i handen.

Maj
Nu kommer försommaren och den årliga potatis tävlingen sätts igång (ni vet ju alla vem som är mästaren). Det händer mycket i denna månad trevliga födelsedagskalas, grillning och utomhus konsert.
Juni
Lilla Clara fyller 1år och firas både av familj och vänner. Det är sommar och här badas både i pool, sjöar och hav. Våran fina Ester blir ännu sämre och finns nu inte längre med oss. Vi firar midsommar med fina familjen i Segeltorp

Juli
Sommaren är i fullgång och jag börjar jobba lite smått. Clara kan nu äta relativt duktigt själv. Vi gör massor med roliga sommar aktiviteter och utflykter . I slutet på månaden får vi veta att vi ska bli en familj på fyra.
Augusti
Peter fyller 30 och det firas med stort ståhej. Vi får en ny liten vän, lilla Isa. Många skogsutflykter görs, både svamp och bär följer med hem. Ett och annat djur skrämmer halvt ihjäl mig på mina utflykter.

September
Vi firar 1årig bröllopsdag. Potatis tävlingen avslutas (Jag leder, bara så att du vet Peter) Claras motorik blir bara bättre och bättre hon går, springer, klättrar, hon klottrar och hon får intresse för att klä på och av sig. Vi går ut med vår graviditet här på bloggen.
Oktober
Vi myser i höstvädret. Magen växer och vi får gå på det första ultraljudet och se den lilla/lille bebisen som mår så bra där inne. Clara pratar mer och mer, det kommer nya ord varje dag. Böcker är ett stort intresse.

November
Första snön kommer och Clara får åter igen åka pulka, denna gången är det lite roligare och man ser att hon har mer behållning av det. Ni får börja följa mig i 30dagar. Vi förbereder redan nu inför julen lite smått. Jag blir sjukskriven för mina fogar som inte vill som jag.
December
Vi fixar inför julen. Clara får ett intresse för att klä ut sig, både till lucia och prinsessa. Ni fortsätter följa 30dagar med mig. Clara slutar helt plötsligt självmant med sin välling. Vi firar en härlig vit jul med familj och vänner.

4 kommentarer:

Li sa...

Åh så härligt att läsa små rader med bilder om ditt år!
Vilken rolig och fin idée.
och vad roligt för lilla Clara att sen kunna ta del av när hon blir äldre.
Vad är potatismästaren? =O)
Gott nytt år!

Rantamor sa...

Intressant årskrönika. Fast det mesta visste jag eftersom jag har följt er ett tag =)
Hoppas att ni får en underbar nyårsafton och ETT GOTT NYTT 2011.
Kommer att följa ert fortsatta familjeliv, enkelt och okonstlat skriver du, som livet är ungefär.

Kram från Rantamor å Rantafar.

Anonym sa...

Åhh underbart härlig läsning! Önskar er ett gott nytt år! Hoppas innerligt att vi kan ses SNART! Många kramar från mig & Stina!!!

Elena sa...

Helt otroligt vad fort tiden har gått... Fina bilder du har lagt in:) PussPuss