måndag, april 20, 2009

Måndagen den 20:e april..

... är det idag. Och idag tänker jag göra ännu en blogg om allt mellan himmel och jord... eller rättare sagt - det jag kommer på.

"Peter i trädet", som inte kom med i Bettans fotoblogg (Som jag uppmanar er att studera) kommer här. Skillnaden på våran gamla kamera och den nya är att bilderna blir så skarpa. Denna är helt obearbetad.


Medans Bettan var med svärmor på aktivitetsdag med hundarna var jag på Häradsö och gjorde nytta tillsammans med svärfar. Så jag passade på att beskära deras äppelträd rätt så regält, Bettan kom tillbaka precis i tid för att se apan (Läs: Peter) ta ner det sista. Vem behöver stege och beskäringsverktyg va? Allt man behöver är ballans och en såg :)

Efter det hjälpte jag svärfar att få klart sitt vedlager. Dom bilderna från Bettans blogg där jag står på stege och spikar. Det var dels det jag spikade klart där och dels så satte jag fast nockplåtarna. Svärfar är lite höjdrädd så jag fick en snabb genomgång i hur man gjorde sen var det bara upp och skruva. Det var rätt kul ändå, skönt väder, ingen direkt vind och så lärde jag mig något nytt. Synd att jag inte hade kameran där uppe, man har en rätt fin utsikt.

I Lördags var jag återigen nere hos Bettans bror Kjell Härtered och drog ris/stock. Även där, mycket trevligt väder att göra det i så det är helt ok, plus att jag får lite träning på köpet. Jag har börjat springa så smått och försöker dels bygga upp min kondition igen samt gå ner lite i vikt. Lyckas med en av dessa än så länge. Problemet är min fot just nu, som gör sig mer än påmind varje gång jag ska springa vilket hämmar mig lite. I början var det riktigt skönt att springa, kände mig lätt som en fjäder men nu är det inte lika lätt.

En till av Bettans bilder som hon tog igår. Jag har ju en väldigt stor förkärlek till det "råa". Alltid gillat svartvita bilder på skitiga gator, rostiga maskiner, öde landskap osv osv. Låter kanske negativt men det tilltalar mig väldigt och jag kommer garanterat ta kameran någon dag och göra en egen fotoutflyk. Denna bilden har jag endast justerat lite med kontrasterna och gjort den svartvit. Skulle LÄTT kunna ha denna och ett par till på samma tema i ram någonstans.


Tycker allt att hon har tallang den där damen jag delar mitt liv med.
Förresten, vi som aldrig har några projekt för oss håller på med ett till just nu, men där kommer det inte foton förrens vi är helt klara men det blir vi förhoppningsvis inom "kort".

Ha det gott alla.

Ps. Vilka är i FA-cup final? Ds.

2 kommentarer:

Malena sa...

FA-cupen... Spelar väl ingen roll :-)

Jag gillar också traktorbilden. Svartvit och smutsig som du säger. Snygg. Tänk mot en vit vägg.

Vad tråkigt att höra att din fot krånglar. Var noga med stretch och uppvärmning. Försök träna den försiktigt lite med tåhävningar o dyl. Om det går alltså...

KRAM!

Sue sa...

Duktig han är snart äkta mannen!!!!!!
Han kan komma hit och klippa med om han vill he he he.....

Fan...tänk att ni ska gifta er snart!!!!!!!!!!!!

Kram på er!