lördag, juni 30, 2012

Bara tjejerna

Idag har jag, Clara och mamma haft en underbar dag tillsammans. Vi åkte tidigt idag till Borås på hundutställning. Det var så mysigt att bara kunna ägna sig åt vår stora tjej. Hennes lilla favorithund Prada var en av de som skulle visa upp sig, hade lilla Clara fått bestämma själv hade det nog varit hon själv som visat upp henne. Vi har titta på massor av hundar, gjort ett och annat stopp på vägen hem för att se det som fanns att se och bara myst.
Men det är inte bara vi som har haft en mysig dag, grabbarna har också haft en toppendag. Även Peter har njutit av att få lägga all tid och energi på våran lille kille. Han börjar också bli stor nu. I natt har han äntligen låtit sin mamma och pappa sova en hel natt och det har inte hänt på över 16 månader. Han sov från 19-06:30 fantastiskt om ni frågar mig :)
Lördag=Fika och godis

Kanske en blivande handler
Goa goa onge

Ser ni pricken...jag och Clara i en grön skidbacken

På vägen hem plundrade vi mormors växthus :)

onsdag, juni 27, 2012

Kan du vissla johanna ....

Tiden går så fort och bloggen kommer i kläm, måste bättra mig. Här händer så mycket nu... Jag har gjort min "sista" jobbdag i veckan och nu väntar två härliga månader med familj och vänner och förhoppningsvis mycket SOL.
Barnen händer det som vanligt massor med och här ska ni få se en "stor" tjej som kan vissla :) Gissa om hon är mallig och gissa om mamma och pappa är stolta :)

söndag, juni 24, 2012

Underbara midsommarhelg

Vilken helg vi har haft!
Den har bjudit på goda  vänner, dans kring midsommarstång, sol, god mat, lek och framför allt en massa skratt. Redan i torsdags kväll började vår härliga helg med vänner. Självaste midsommarafton njöt vi av sällskap med när kära. Vi gick ner till stadens park för dans, där fanns fler vänner, min mormor, barnens mor och farföräldrar och kusiner. Hela dagen bjöd på skratt och mat. Midsommardagen fortsatte med ett helt okej väder och vi tog oss till lekparken, där vi alla hade en super dag. Den här helgen hade mer än gärna fått fortsätta. Tack alla ni som varit med och gjort den här helgen så underbar, här kommer ett hav av bilder som visar hur fint vi har haft det.
Vår härliga midsommarafton






Lekparksbus!







onsdag, juni 20, 2012

Mys mitt i veckan

Den härliga solen är äntligen tillbaka, nu håller vi tummar och tår att den får stanna till midsommar. Midsommarafton kommer vi att fira här hemma tillsammans med goda vänner. Hur firar du din?
Idag har vi varit på BVC med liten, allt såg ut som det skulle och efter det blev det utflykt med mamma/mormor. En riktig mysdag. Kvällen skulle jag fått tillbringa själv men ändrade planer gjorde att det blev myskväll tillsammans med syster :) Hoppas att även du har haft en riktigt härlig Onsdag :)

söndag, juni 17, 2012

Släkt och knott

I eftermiddags skulle vi iväg på släktträff, platsen som var vald är ett vackert naturreservat. Picknicken packades och det såg ut att inte komma något regn. När vi kom var det inget väder som skrämde oss, det var knotten . Vilka obehagliga djur det är, de kryper ju nästan under huden på en. Vi som bor inne i samhället ser ju knappt knott så för oss var det helt enkelt fruktansvärt. Vi åt några kakor snabbt, drack lite saft, tittade på sjön, pratade lite snabbt med farbröder, fastrar, kusiner och tremänningar.  Ja vi han med en hel del på den knappa halvtimmen vi befann oss där. Det hade varit så trevligt bara inte de hemska knotten hade varit där. Istället åkte vi hem och efter en stund kom mormor och morfar, en fika utan knott och utan fläktande och springande blev det då. Barnen är små prickiga lite här och var, så nu vet de vad knott är ;)
Mina älsklingar, bland alla knott
Släkten, även dom bland en massa knott
knottfri fika

Här kommer ett tävlings tips också för den som är sugen på att vinna en sån här liten söt krabat :)

lördag, juni 16, 2012

Förlust???

Ja, vad ska man säga, jag tippade ju i alla fall rätt siffror i går. Dessvärre höll jag på fel lag ;)  Kvällen var mycket lyckad trotts Sveriges klanterier. Jag som ni vet bryr ju mig inte så mycket, men min stackars make fick nog magsår igår ;) Tror nog var enda muskel i hans kropp tränades igår, han satt så att säga på nålar. För oss alla som infann sig hos Mallan och Jocke igår, var nog helt klart höjdpunkterna maten och sällskapet och inte fotbollen :)
Kvällen startade i "loungen" i kvälls solen 
Ett härligt dukat bord med massor av godsaker 
Sugna på att börja äta allt gott 
Vissa var laddade inför matchen 
Själv var jag ju sådär intresserad av fotbollen ;)

fredag, juni 15, 2012

Heja Sverige

Det är nog INGEN som missat att jag inte bryr mig så mycket om fotboll, em och allt vad det nu heter ;)  Min kära make han är raka motsatsen, han våndas redan och har gjort det sen matchen i måndags. Teorierna går från positiva till negativa om vart annat. Spelar "vi" (som han uttrycker sig ... vaddå vi??? ... han är väl inte med på plan ;) Termer jag aldrig kommer förstå mig på ;) ) som i måndag så är det kört, men å andra sidan har vi inte förlorat mot england på .... Ja, han kan i ala fall inte säga att jag inte lyssnar ;) Ikväll ska även jag snegla på matchen, ska nog inte ge mig in i att försöka leka kommentator :) Vi får väl se hur det går ... jag tippar 2-3 till Sverige bara för skojs skull.

onsdag, juni 13, 2012

Mitt i veckan ...

och lite egentid på det, sitter ensam i tvsoffan och sneglar lite på tvn samtidigt som jag kollar runt lite på nätet. Har ni haft en bra dag? Här har den varit helt okej, solen har ju kommit tillbaka :) Förmiddagen spenderade vi ute i trädgården och eftermiddagen den spenderades på stan. Lite shopping blev det såklart igen. O hör och häpna i påsarna med hem var det inget till barnen... hur ofta händer det??? Nä idag var det kläder till mig och maken. På fredag är vi nämligen bortbjudna och alla tillfällen för shopping nappar man ju på eller ;) Det var lite om hur jag har haft det idag. DU kan väl berätta lite om din dag så har jag nått att läsa när jag sitter här och inte gör nått speciellt :)
Fixar lite med håret och funderar på om jag kanske ska ha uppsatt oftare ...

tisdag, juni 12, 2012

Senaste köpet

I helgen blev en väska/plånbok som fick följa med hem. Ibland är stor väska en nödvändighet men ibland är den mest i vägen. Den här lilla söta får plats som en plånbok i min "vanliga" väska, men den fungerar också bra som bara väska. Det finns nämligen precis lagom plats för det nödvändiga, pengar, nycklar, telefon. Känns som att jag kommer använda den väldigt mycket nu i sommar.

måndag, juni 11, 2012

Det börjar dra ihop sig

Nu tror kanske vissa att jag skriver om kvällens match. Men nä, det där med fotboll är ju inte min grej. vet dock att det är Sverige som spelar ikväll men mycket mer än så har jag inte koll på :)
Nä det som börjar dra ihop sig är tiden till ökat arbete på arbetsplatsen. Lite mer än två månader kvar till jag börjar jobba halvtid. Halvtid, vissa tycker väl knappt att det är att jobba, men det är betydligt mer än vad jag jobbat på nästan två år.
I eftermiddag har jag jobbat och mina korta dagar då och då, har liksom inte varit så ansträngande och tiden från barnen har inte varit så lång. Men nu, nu kommer det bli heldagar och mer tid från barnen. Det kommer kännas jättekonstigt, samtidigt som det säkert kommer kännas skönt att komma tillbaka till den vardagen. Men just nu känns det vemodigt. Vill liksom stanna här en liten stund till. Jag kommer sakna ihjäl mig efter mina godingar om dagarna. Har två inbokade halvdagar på jobbet denna månaden, sen har vi två härliga sommarmånader tillsammans som jag ska njuta och suga åt mig var ända sekund av.
 
Älskar er såååååååå mycket!

söndag, juni 10, 2012

3 åringen och 7 åringen

Nu har det kalasats igen. Igår firades Clara och hennes kusin Gustav hela dagen. Och tro det eller ej men kalasväder hade vi och kunde vara ute större delen av dagen. Paketöppning blev det såklart och med två födelsedagsbarn kan ni ju gissa om här var som julafton. Småsyskonen till födelsedagsbarnen fick också presenter så här var ett virr varr av barn och presentpapper. Fika i omgångar, fotbollsspelande, bus, lek, grill, en kanon dag, det var vad vi hade igår.
En rosa fin telefon i ett av alla paketen
Ett spännande spel

Många paket blev det
Två födelsedags barn, då måste man ju ha varsin tårta ;)
Så härligt att kunna sitta ute 
Dags för fasters spännande skattjakt

Kartan ledde Clara till en skatt i form av en goodiebag fylld av roliga saker

Charlie fick såklart också en skatt med gosaker i,han behövde dock inte läsa karta

Efter en lång dag är det mysigt att kura ihop sig i soffan med lite gott och en film.
Puss på er alla!