onsdag, november 12, 2008

Det där förbannade köket...

Ja, som det har tjatats, på mail, på mobil, på telefon, på riktigt "Uppdatera bloggen med bilder nu då!!" ... Och så har vi inte gjort det, komiskt va? :)
Jaja, men nu kommer iaf uppdateringen och jag ska försöka beskriva vad som gjorts osv.

Före


Efter


Allt är ju då om målat, väggarna fick först ny vävtapet som Mamma och Pappa Odjur hjälpte till att få på plats och Odjuret själv tror att han reder ut det nu ;) Kanske... Knackat bort kaklet som satt mellan ytterskåp och fönster. VARFÖR det satt där är ett mysterium. Nya handtag till luckorna samt ny lackfärg som min goda sambo och kvinna har målat. Nytt köksbord som det kommer en bättre bild på nedanför och nya gardiner.


Hörnan i köket mot Öster

Före


Efter


Så blir det ju gärna, saker som inte har en plats, får stå. Och våra fina stolar fick stå där i hörnet pga brist på bord och plats. Men när vi köpte nya bordet insåg vi att stolarna var typ, 10cm för höga för att det skulle bli en behaglig plats att sitta och äta/prata vid. Då, är det väääääldigt praktiskt med folk som har kunnighet samt en bandsåg hemma! Att kapa ner dom till en perfekt höjd utan att förstöra dom på något sätt blev lätt som en plätt och vi är så nöjda. TACK, Tore och Inga-lill!

Vitvaru hörnan
Före


Efter


Här är det fortfarande lite jobb kvar, med att fixa golvet under så att inte kyl och frys glipar som det gör just nu, men det är så skönt att ha blivit av med... vad det nu var. Praktiskt?, mjo, visst var det det... snyggt? ... Nej.

Spisdelen
Före


Efter


Ny spisfläkt, den kom dit när vi flyttade in förvisso, nya färger osv. Tog även ner "krydd skåpet" som jag har velat haft bort sedan dag 1, och satte dit 4st "tavel hyllor" som vi sågade till så dom skulle passa in perfekt mellan fläktväggen och fönstret. Min bättre hälfts idé och jag måste säga att det blev jätte bra, samma färg som bordet och stolarna så det "går igen" där.



Det där var typ, ett varv i köket, som sagt, lite kvar, men vi kan i alla fall sitta där och äta och bara njuta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

GUD vad snyggt! Kanonbra förändringar ju. Snygga gardiner och så snyggt med grått. Nu vill man ju bara se det live också *blinkblink*

KRAM!

Anonym sa...

Åhhhh så snygg det bidde!

Har ni gjort bra!!!

Många kramar