onsdag, december 28, 2011

Brrrr

Vilket bus väder vi har idag, regn och rusk. Vinden går rakt igenom kroppen. Även om vi bara varit ute lite kort idag så känns det som att jag inte tinar upp. Får nog bli soffan och filten ikväll.
Tänkte jag skulle skriva lite om vår lilla vilde vi har, han är så härlig nu. Snart tio månader, stora killen. Idag på morgonen satte jag honom på vår våg, 11kg stod den på. Clara fick också prova vågen, 13kg stod det då. Tänk att det bara skiljer två kilo. Man skulle ju kunna tro att han skulle sjunka i vikt så aktiv och rörlig som han är. Han är knappt aldrig stilla. Han kryper fort som bara den i tid och otid, jag kan riktigt se hur han tar satts när han är på väg mot något olämpligt. Han förstår precis vad ajabaja innebär och det är inte alltid helt populärt, tårarna kan spruta men han kan också fejk gråta. Men tro det eller ej det hjälper att säga det. Jag fasade lite inför att få in en julgran i huset, kändes som att den snart skulle ligga på golvet med Charlie under. Men inte han har inte petat på den, knappt jag vågar säga det. Nån gång har han varit nära men nöjt sig med ett ajabaja. Annat är det när man ska plocka ur diskmaskinen, det räcker med att vända bort blicken i en sekund så är han halvägs inne i den. Han har ju sedan ett par veckor tillbaka lärt sig stå och det ska han ju såklart göra överallt. Frågar vi honom vart lampan är så är han inte alltid helt med på vart den är men när han fattar vad vi menar sträcker han armarna mot den. Han säger fortfarande mamma, han har även börjat ljuda ta, ta när man säger titta. Känns som att allt går alldeles för fort, men det är så det ska vara. Bara för oss att njuta så mycket vi bara kan av vart enda litet steg i utvecklingen.
Våran lilla bestämda man, han kan han.
Älskade lilla du <3

9 kommentarer:

Fröken M sa...

hhi.... han verkar hålla jämna steg med viggo viktmässigt ;)
Han vägde ca 11 kg när han var 8 månader - nu har det dock dalat av något - 20 månader och 15 kg ?!
Jag som trodde han skulle stanna i vikt när an började springa men icke, han växer som ogräs den lilla busen ;)
Kramar

Anna S sa...

Då har vi två med bestämda småsyskon. Nicole ger en onda ögat flera ggr per dag när man bannar henne eller tar något ur hennes händer.
Sen det där med vikten. Hon är två år nu och jag trodde viktkurvan skulle plana ut när hon började gå. Men icke. Nu har hon inte tid att gå utan hon springer överallt men det där gosiga bebishullet sitter kvar.
Hon väger runt 16kg nu...

Ha en skön kväll i soffan!

Kram

Cissi sa...

Vilken härlig bild, han ser verkligen bestämd ut.. ;) Emma är nu 20 månader och nog precis kommit upp i 10 kg... Så liten och pluttig - men desto större i maten, lite avundsjuk på den ämnesomsättningen... ;)

Mormor Annika sa...

Den där minen har jag inte sett än ...bara goa skrattminer :) Men jag känner igen den från storasyster så förstår att den finns , men den går ju att skratta bort än så länge :)

Rantamor sa...

Hahaha vilken tuff min lillkillen eller ska vi säga storkillen har...
söt är han och otroligt lik sin storasyster...
hoppas ni får ett bra slut på det gamla året...
och ett gott nytt år...

Tjingelingen.

Farmor sa...

Knappast nåt söt.........
Så lik sin storasyster!

Anonym sa...

Vilken charmig bild på Charlie!
Ja tiden går så fort så fort, det gäller att bara njuta.

Maria o Sol

Therese sa...

vad är det för min? lilla goingen brukar ju alltid vara glad.

Elena sa...

Hahaha goa Charlie!!!!:):)