onsdag, mars 21, 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig

I våras när vi skulle få Clara att sluta med blöjan känndes det som att tanken vi hade var super och att den inte på något vis skulle kunna hoppa upp och bita oss i ändan. Speciellt inte över ett år senare. Vi gjorde nämligen så att vi sa att blöjorna var slut och det fanns bara "nattblöjor" aka liberos dance collection. Inget konstigt med det hon köpte ideén och allt gick super. När den här collectionen tog slut hade lillebror växt ifatt storasyster och hade helt plötsligt samma storlek. Då kunde vi ju säga att oj vi glömde köpa "nattblöjor" låna en av lillebror istället. Den ideén köptes den med. Men så gjorde jag misstaget idag, Clara hämta en "nattblöja". En väldigt förkyld tjej blev jätteglad och ville ha såklart en ROSA (hiphop). Snacka om att krossa henne när jag får berätta att det finns inga "nattblöjor" kvar i affären ens. Efter lite tårar gick det bra med en vanlig blöja. So the cat´s out of the bag, skönt att det inte blev värre en så. Vem vet denna våren och sommaren kanske vi ska jobba på att få bort blöjan på natten. Några tips?

4 kommentarer:

Frida sa...

Vet inte om det är ovanligt, men mina blev torra på natten först.. Varje morgon var blöjan torr.. Snabbt till toa och kissa.. Började då fundera på om det inte borde gå bra på dagen också... och det gjorde det... :)Smidigt! Och båda på samma gång.. Det är det enda de har följts åt i utvecklingen.. När de lärde sig gå skiljer det närmare 10månader..

Mormor Annika sa...

Lite andra finesser på blöjorna nu än när du var liten :)
Då var det T-blöjan med randiga byxor utanpå .

Li sa...

åh så duktig hon är och åh så svårt det måste vara när blöjorna är "så fina" =)
har tyvärr ingen erfarenhet men suger i mig hur det går för er med hull och hår ;)

jessica ,mamma i Familjen vanlig sa...

Judit har blöja dygnet runt och är inte alls intresserad att sluta. När de är mogna tror jag de slutar självmant, låt henne kissa på kvällen och var beredda på nån olycka under natten, har hon klarat sig utan dagblöja så länge klarar hon säkert natten oxå bara ni testar.