tisdag, januari 31, 2012

Du lilla buse, vad jag älskar dig!

En helt vanlig tisdag har snart passerat och vi har inte gjort mycket denna dag. Vi skulle tagit en morgon promenad men -13 gjorde att vi höll oss inne på förmiddagen. Men solen kom fram på eftermiddagen och då gick vi ut för att åka lite pulka och busa i snön.
Vår minsta buse är riktigt förtjust i snön, han ligger på mage och simmar så fort han kommer ut, kryper omkring i overallen som om den inte alls vore klumpig och ivägen. I förrgår lämnade jag honom i två sekunder utan uppsyn, skulle bara hämta en grej i köket. Clara ropar då - mamma, kolla vad Charlie kan! Vad tror ni han lyckas med på dessa få sekunder??? Jo han är helt plötsligt på fjärde trappsteget på väg upp, inte så bra. Han är helt lycklig och hoppar av glädje för att få visa upp vad han kan. Helt sjukt hur fort man kommer ifrån att stänga grindar, men nu är det bara att sätta igång med det igen. Igår när vi hade varit på ÖF somnade Clara i vagnen på vägen hem så jag och Charlie lekte ute undertiden stora syster sov. När Clara sen vaknade måttligt road av tillvaron skulle jag snabbt bära in henne, när jag åter igen två sekunder senare skulle hämta Charlie, mötte jag honom i dörren. Det var det fyra trappstegen ute det. Snabb och farlig är han. Han har en ny hobby med... Krya in på toaletten när storasyster sitter där. Då kan han roa sig med att slänga ner stora systers hårspännen i toaletten. Det ska börjas i tid eller vad är det man säger. Du må va busig mitt älskade lilla barn men det finns nog ingen som har så lätt att skratta som du. Ibland räcker det att jag tittar på dig så skrattar du med hela kroppen. När du gör det blir jag varm i hela kroppen och kan inte göra annat än att skratta. Du smittar liksom av dig. Tänk så nyfiken du är på livet. För var dag som går klurar du mer och mer ut hur det fungerar när man går. Stegen blir stadigare och fler för var dag.

Nu ligger du och sover gott i din säng, inte ens där ligger du still. Längst mer i fotändan hittar jag dig ofta. Det är så mysigt att höra dina tunga, rofyllda andetag.

Tradera

Då testar jag nu för första gången att sälja över tradera, undra om jag kommer använda mig av det lika mycket som många andra. Kolla gärna in mina auktioner om ni är sugna på att tradera shoppa HÄR
Maken ska även testa någon form av barn loppis på facebook så jag får utvärdera senare vilket som gav mesta av de tre alternativen ;)

Testar

Då var det dags att testa Nourishing oil care från Dove via Buzzador. Ett balsam som ska förebygga tort och frissit hår. Håret ska även bli mindre statiskt och det känns ju passande så här i vintertid. Produkten doftar jättegott, så nu ska det testas.

Vill du också få chansen att testa olika produkter från Buzzador klicka HÄR

måndag, januari 30, 2012

Barn bloppis

Är det så att någon är intresserad av något så mailar ni mig på haradso@gmail.com eller lägger in en kommentar. Köparen betalar även eventuell frakt. Jag börjar med denna lilla blandade kopott och ser om det finns något intresse. Har som ni såg en uppsjö av kläder :)
Name it pyjamas stl 56 med "fötter" 25:-
moomin pyjamas stl 62, 25:-
Name it pike med bomulls armar, jeans ge-kås stl 56, 50:-
Laban klänning stl 50/56, 75:-
Parvel retrobody 50/56, 25:-
Petter&Kajsa one pice stl 74 (något liten i storleken) 50:-
Me&I klänning och tights stl 74/80, 100:-
Lindex hello babyset stl 50, 50:-
Lindex babyset stl 56, skickar även med matchande strumpor. 50:-
H&M set stl 62, 50:-

Vad säger ni?

Bloppis eller tradera???
Har länge sagt att jag ska rensa i barnens urvuxna kläder, vad har ni för erfarenhet av att sälja barnkläder?

söndag, januari 29, 2012

Ibland går det trögt

Har varit ute på en liten lätt joggingrunda nu, eller lätt och lätt. Det kändes inte precis som att sväva fram idag. Det var segt som attan. Ville bara stanna och gå, men det gjorde jag inte. Tog mig igenom mina fyra kilometer och hoppas på att det går lättare nästa gång. Och jag är glad och stolt över mig själv att jag tog mig igenom det :)

lördag, januari 28, 2012

Biokväll

Har precis kommit hem efter en mycket trevlig kväll med min goa vän Elena. Vi har varit i grannstaden på bio, skönt att få komma iväg lite och göra nått man inte brukar göra. Jag går alldeles för sällan på bio och det märkte vi ikväll. Vi tog en mysig fika innan bion och var i god tid för att lösa ut biljetterna. Kommer in i salongen och ser att några satt sig på vara plater. Jaha tänker vi och sätter oss på sämre platser längre ner i salongen. Vi pratar om hur dåligt det är att folk inte flyttar på sig när de vet att de sitter fel... Fem minuter in i filmen kommer de som ska sitta där vi satt oss istället. Vi försöker informera de som sitter där vi skulle sitta att de sitter fel ... de regerar inte ens. Något irriterade går vi ut för att prata med någon ansvarig, hur kan de sälja för många biljetter...
Jag stannar kvar utan för salongen med jackor, väskor, läsk, snacks, ja ni fattar. Det tar en stund sen kommer en asgarvande Elena mot mig.
(B) -Vad skrattar du åt?
(E)-Haha det är så att du bokat biljetter till morgondagens film.
(B)-Du skojar med mig!!!
Jag har alltså bokat helt fel. Elena har kommit ner till ansvarig, varit måttligt irriterad, begärt pengarna tillbaka. När den rara killen informerar henne om att vi är där FEL dag. Hon byter snabbt humör och börjar skratta.
(E)-Ja du, du förstår min vän går inte så ofta på bio, går det ordna ;);)
Klart det gick, vi fick vänta tjugo minuter sen gick vi in i RÄTT salong, satte oss på RÄTT platser. Vad händer... Jo Elena spiller ut hela sin läsk på golvet. Vi gör inget annat än skrattar och torkar upp.
Innan filmen börjar stängs allt av (detta hände INTE i förra salongen) in kommer den rara killen som hjälpt Elena. Han berättar att han är kvällens värd och vill bara kolla så att alla är i rätt salong och tittar på oss. Vi skrattar så vi håller på att dö. Undertiden messar jag med Peter, mobilens sken syns väldigt tydligt då vi sitter på främsta raden. Killen säger -Så stänger ni av alla mobiltelefoner så de inte stör filmtittandet. Jag ligger dubbelvikt i stolen vid detta lag och skrattar. Stänger av telefonen och tittar på en mycket bra film. Vi såg nämligen Hamilton-i nationens intesse. Jag såg hela, men Elena var lite trött så för henne blev det en liten nap mitt i allt. Det var ju trotts allt en händelserik kväll. Ja så går det när två nötter ska på bio ;) Men vi är helt överens om att vi absolut ska göra om det igen men då ska INTE jag boka biljetterna :)

fredag, januari 27, 2012

Utmaning

Har fått en utmaning utav härligaste Jannie. Det var jätte längesedan jag gjorde en så det känns roligt att få nått att skriva om som nån annan har bestämt :) So here we go ...

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Hjälp, ja vad gjorde jag för tio år sedan, hum, e, ja... Jag var ju bara 22 så jag oroade mig inte direkt över några större saker. Jag bodde i staden jag bor i än idag. Jag jobbade på ett postorder företag som ordermottagare. Livet kretsade väl runt vänner, killar, shopping och fest som det gör hos alla andra 22 åringar ;)

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅRSEDAN?
Då var jag rätt rund, hade ju underbaraste Charlie i magen :)

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Bara fem...skulle kunna rabbla en hel lista för er. Fazers marianne chokladkaka är en stor favorit, lika så marabou apelsinkrokant när det kommer till choklad. Gäller det godispåsar så blir det helst Gott och Blandat. Chips och dip, då väljer jag helst soure cream and onion med Fresh Iland dip.Hur många är vi uppe i nu ... Två kvar, då tar vi smågodis då, Lakrits och hallon döskallar är ett måste i godispåsen bara så ni vet. Ska jag göra godis själv som till jul så är det helt klart favoriten rocky road.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Har faktiskt alltid haft rätt lätt att lära mig texter så här gäller det att tänka vilka jag verkligen kan hela texten. Skulle ju lätt kunna skriva fem barn låtar, det är ju typ mitt jobb att kunna sånna, men så enkelt ska jag väl inte ha eller?
Jag kan Regn hos mig med Orup, han var liksom en av mina stora idoler när jag var liten. Kan än idag lyssna på många av hans låtar.
Jag kan You cant hurry love med The supremes för att det är en av mina favoriter.
Jag kan Jag kommer med Veronica Maggio för att det är vår dotters favorit låt just nu och den spelas ett antal gånger om dagen.
Jag kan hela Dancing in the street På grund av min kära mor, hon vill helst höra den så här och jag vill helst höra den så här :)
Jag kan hela ABBAs Honey honey efter att övat in den till vårt bröllop för två och ett halvt år sedan. Jag sjöng den till min make, han vart helt överraskad. Då det egentligen var han som hade fått i uppdrag från svensexan att sjunga den för mig. Nu är ju sångrösterna hos mig och min maken inte så ljuva i andras öron som kanske i våra egna och maken lider lite av scenskräck. Så som äkta maka steg jag intill :)

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?
Ta bort våra lån, Dela med mig till mina nära, Shoppa massor, resa och så klart INVESTERA

6) FEM DÅLIGA VANOR?
Jag har dåliga vanor när det kommer till god saker och mat, saknar självdisciplin. Jag kan inte bara kliva rakt ur sängen, måste alltid snooza och dra mig. Jag har ett enormt kontrollbehov, ibland önskar jag att det inte var så, men det är så. Jag är sämst på att ta ut soporna, tur att jag lever med en som tar ut mina arkitekt staplade soppåsar
Jag slarvar dagligen bort min hårborste, hur svårt kan det vara att lägga tillbaka den på rätt ställe.

7) FEM SAKER JAG GILLAR ATT GÖRA?
Umgås med min familj och mina vänner. Plocka svamp. Laga och äta god mat. Shoppa och Blogga så klart ;)
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA?
Myggjagare, leopard tights, puffärmad balklänning i nån gräslig pastell färg ala 80-talet. Ni kommer heller aldrig se mig i string string bikini eller mankini för den delen. Det blir heller ingen inga fisknäts strupbyxor, det skulle bara bli kassler av det ;)

9) FEM FAVORIT LEKSAKER?
Leksaker till mig eller barnen??? Jag nämner till oss alla ;)
Till mig: Min Iphone, min kamera, min make, min MacBook och min plattång.
Till barnen: Duplo, Spis, Dockor, Bilar och Böcker.

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:

torsdag, januari 26, 2012

Steg för steg

Hur fort får livet egentligen springa förbi oss??? Ibland får jag stanna upp och tänka efter hur fort allt har gått de senaste åren, så mycket som har hänt på så kort tid. Det senaste året nu som tvåbarnsmamma har bara flugit förbi, det har nog gått snabbare än alla de andra åren (hur det nu kan vara möjligt) Det kan ju helt klart bero på att det händer saker hela tiden. Idag hände en av de där stora sakerna man få uppleva fåtalet gånger i livet. Vår lille gosse tog sina fyra första steg ragt in i min famn. Gissa om lillplutten var mallig, han sken som solen, mamma, mamma titta vad jag kan. Men när pappa kom hem ville han inte visa sin förmåga. Istället tar han gåvagnen, med ett högt tempo från vardags rummet in i köket, över tröskel och allt som kan vara i vägen. Till och med storasyster får hoppa åt sidan när han tar sig fram med sin lilla rosa hello kitty vagn.
Så snart säger vi hej då till gåstolen och hej till att jaga en lien buse på två ben :) Underbart om ni frågar mig :)
Har ingen bild från dagens prestation så det får bli en lite äldre bild på busen :)

onsdag, januari 25, 2012

Hej!

Ni tror kanske att jag har glömt bloggen... Nop det har ja inte, har bara haft lite annat att stå i. Inget direkt intressant men under tiden jag varit borta så jag i alla fall fått bort mina gråa hår. Den här gången blev det lite mörkare men ändå med en röd ton, nämligen kastanj.

Jag och min make har många saker gemensamt, men en ska vi inte så ofta är överens om är vad det ska spelas för musik i hemmet. Inte sagt att någon av oss har bättre smak än den andre, men det blir ofta en krock. Idag gick vi igenom över 500 låtar bara för skojs skull bara för att se hur olika vi är. Det var en salig blandning med låtar från de flesta gengrerna. Ibland sa han den här är bra, då jag rynkar på näsan och säger typ Nä, det här kan jag inte lyssna på. Nästa stund är det jag som står och studsar på golvet i köket, det här ska vi lyssna på. Får tillbaka en suck och ett -Vilken tönt du är ;) Men tillsist sitter vi i soffan och på millisekunden säger vi samtidigt -Den här den är riktigt bra. Nu är ni nog många som har invändningar om det och dela gärna med er av både positiva och negativa invändningar :) Men här kommer den ...

söndag, januari 22, 2012

Vår dag i bilder

En toppen helg har gått och vi har tagit vara på var ända minut.

Pulkaåkning blev det och någon ville inte följa med hem :)

Kvällen avslutades hos goda vänner där vi fick träffa deras lille goa prins :)

lördag, januari 21, 2012

Väderomslag

Hur har ni haft det i helgen? Här har vi haft det så bra som man bara kan ha. Den har bjudit på det mesta. I fredags hade vi det jätte härligt, Peter var ledig. Efter lunch tog vi en lång promenad i solskenet, det kändes nästan som vår. Clara och jag tog en kort promenad runt kvarteret och hittade videkissar. På eftermiddagen lämnade vi grabbarna hemma och vi tjejer mötte upp moster för en sväng på stan. Kvällen bjöd så klart på tacos och filem. Vädret vände snabbt under natten och på lördagsmorgonen var det rimfrost överallt. Vi åkte hem till mormor och morfar åt lunch och tittade på ny kläckta små kycklingar. Båda barnen var som förstelnade när de fick titta på de små gula bollarna. Charlie tittade med stora ögon och Clara fick den där härligt lilla pipande rösten hon får när nått är litet och gulligt. Pappan i huset hade abonnerat tvn, och fotboll är inte riktigt min grej så för oss andra blev det en sväng till moster. När vi hade varit där några timmar och skulle ta oss hem var det inte längre vitt av rimfrost utan snö. Peter mötte upp oss ute vid bilen och barnen fick åka lite pulka innan det var dags för läggning. Idag ligger snön kvar och vi ska ut och leka i den så mycket det bara går. Ha en fin dag!

torsdag, januari 19, 2012

5,6km och BVC

Idag var det besök hos BVC för Charlie. Vi har ju inte varit där sen i november, så nyfiken det var jag på hur det sulle se ut för vår lille gosse som varit så mycket sjuk sista tiden. Inga tvivel rådde om att han hade växt, hela 5cm och nästan ett helt kilo. Allt var med andra ord som det skulle. Han vägdes när han var på sjukhuset för två veckor sedan och då höll han på att gå ner. Men på två veckor har han ökan 200gram. Så otroligt skönt. När jag kom hem kollade jag i Claras bok för att se hur olika de är. Charlie väger lika mycket som Clara när hon var 18 månader (Charlie är 10) Han är lika lång som hon var när hon var ett år, så att vår lille pojke är stor ja, det råder det inget tvivel om ;)
Tänk så olika det är i livet. Medan man försöker få sina barn att få upp i vikt, försöker jag själv att få av mig min vikt. Hur det går??? Jo det går rätt bra ändå får jag säga. Idag blev det 5,6km jogg. Det kändes riktigt bra. Jag har aldrig fattat vad folk pratar om när de säger att komma in i "andra andningen" men idag förstod jag vad folk menar. När jag var inne på min fjärde kilometer då jag hade tänkt runda av. Kändes det som att jag kunde sprungit hur långt som helst, så jag fortsatte och är jätte nöjd med dagens resultat.

onsdag, januari 18, 2012

Go kväll

Nu är den på väg ner igen, snön. Kan det var så att den kommer för att stanna nu. Vet inte riktig hur jag ställer mig till detta. Nu börjar jag ju faktiskt längta lite efter våren. Men för barnens skull vore det riktigt roligt om det komm lite snö så de kunde få åka lite pulka. Clara är i alla fall rustad för snö och pulka åkning igen. Den overallen hon hade förra året (alltså i början av vintern) har gjort sitt i läng, så igår beställde vi en nu på nelly.com. Helt super idag låg den i brevlådan. Något stor men jag tror att den kommer bli bra ändå och förhoppningsvis räcka till hösten och början av nästa vinter, vi får se. För övrigt har vi haft en bra dag idag, en playdate med Olle och mama Johanna. De bjöd på både gott fika och god lunch, mycket trevligt. Fick även träffa Emma och hennes lilla Hilma som är två månader, hjälp så fort man glömmer hur små dom är :) Efter vår lilla lekträff tog jag och barnen en promenad på nästan en och en halv timme. Så skönt, så ikväll lägger jag upp fötterna i soffan med gott samvete :) Hur har DIN dag varit?

tisdag, januari 17, 2012

Coola kilen

Bara så ni vet så borstar coola killar sina tänder inte nog med det så smörjer de in sig innan det är dags att lägga sig. Och för den som inte visste så kan Coola killar både vara söta och gosiga.

måndag, januari 16, 2012

Fullspäckad dag

Vilken dag vi har haft idag, v har varit i full gång från morgon till kväll. Idag bar det äntligen iväg till ÖF, känns som att jul uppehållet blev väldigt långt. Både Clara och Charlie var glada över att få komma dit och jag med för den delen :) På vägen hem går vi förbi barnens fasters jobb och det har Clara stenkoll på och frågade om vi inte kunde kolla om hon var på jobbet. Clara ringde och visst var faster där. Så det blev även ett litet stopp där på vägen hem. Precis när vi kom hem ringde det och vi blev inbjudna till bästa Elena för lite lunch, lek och fika i utbyte mot att hämta goa Moa och det valet var ju inte svårt ;) Så in i bilen och iväg, god mat, gott fika och en massa lek blev det hela eftermiddagen. Sen in i bilen igen hämta mannen på jobbet och sen hem för att slänga på sig tränings kläder och åka iväg på spinning pass. Idag var jag allt annat en sugen, men väl där så kändes det bra och nu efter åt känns det super. Hoppas ni har haft en lika bra dag som vi :)

Längtar efter en sån här dag nu så jag kan få lite kraft och energi, saknar solen väldigt mycket nu

söndag, januari 15, 2012

Slappis söndag

Vilken slappis söndag vi haft idag. Idag har vi släppt alla tankar och måsten och bara njutit av en lugn och skön söndag. Ibland måste man bara göra det :) Kvällen fortsätter i samma anda som den varit under dagen. Maken och jag ska fortsätta slappa i soffan framför tvn, så gott det ska bli.

Ingen promenad idag men en nyttig kvällsmat istället

lördag, januari 14, 2012

När det blir tyst ...

Visst är det så att när barn helt plötsligt blir tysta så är det nått bus på gång. Igår när de små barnen lekte blev det helt plötsligt tyst. Jag ska precis gå för att se vad som händer och hör Charlie skratt som bara den. De små busarna hade fått upp badrums dörren och där inne sitter tre små busar och plaskar i vattnet från duschen. Gissa om de hade kul :)

Hej mitt i helgen

Här sitter vi och myser i soffan och väntar på att Charlie ska vakna. Gårdagen bjöd på äventyr trotts ändrade planer. Vi tog en promenad till andra sidan av stan, en sväng förbi Peters butik och där efter tog vi oss till Elena för lite fika (fruktsallad). Tanken var att vi inte skulle bli så långvariga men helt plötsligt stannade vi på middag och hipp som happ blev det också en tv kväll. Mycket trevligt vill jag lova. Dock en sen kväll för barnen och det märks ju idag. Fick lite fika besök på förmiddagen, peters mamma och pappa kom med semlor, årets första semla är alltså fikad. Kan informera att det är gott men jag är lite mättad på semlor efter två graviditeter där semlor har varit min dille. En går ju bra men om det blir fler det råder det tvivel om, jaja kanske en till ;) Efter lunch var barnen riktigt trötta, medan dom vlade och sov tog jag en lång härlig promenad i solen. Kalt men väldigt skönt och solen gav mig riktig vårkänsla. Snart bär det av på middag hemma hos mamma och pappa, gott gott.

fredag, januari 13, 2012

Hello!!!

Här sitter vi och väntar på att dagen ska gå. Vi hade planer men som tyvärr blev inställda på grund av magsjuka. Vi är friska och sitter och funderar på vad vi ska hitta på idag??? Jag borde plocka bort alla juliga saker det ju trotts allt tjogondagen idag och då dansar ju julen ut. Solen skiner, så vi får nog ta en liten promenad sen när Challe har vaknat. Men tills dess så myser vi nog lite i soffan. Någon som har några tips på vad vi ska hitta på...
Min lilla trollunge <3

torsdag, januari 12, 2012

Så nöjd!

Har ni haft samma busväder som vi idag?
Planen var att börja dagen med en promenad tillsammans med de andra mammorna, men jag gjorde en snabb överläggning när jag vaknade att det inte var aktuellt. Vinden tog så hårt i huset så det kändes som att snart flyger taket iväg. Nä med alla förkylningar och annat familjen gått igenom så kändes det inte passande. Istället blev det en inne dag. Vi har bara myst och gosat hela dagen. När Charlie sov förberedde jag kvällens middag, en sån där bra rätt som sköter sig själv. Skinkstek i lergryta. Undertiden lät Clara sina konstnärliga anlag flöda. Hon målade nog i en god timme och pratade om alla färger och vad allt var, vem som hade vilken favoritfärg osv.
På eftermiddagen fick vi lite ficka besök med, Bästa Elena och goa barnen kom på besök. De var lite sugna på pajen som blev över från igår ;) Och Clara längtade ju så efter Moa som inte kunde vara med igår. När maken kom hem var middagen i stort sätt färdig, han tog över hemmet och jag tog på mig kläder och skor för att ge mig ut på en lätt jogg. Var lite orolig över hur det skulle gå, var ju rätt längesen och i slutet på förra perioden fick jag riktigt ont i mina knän. Så hur gick det så? Jo det blev 4,7 kilometer på grus/gräs, knäna kändes lite mot slutet. Förövrigt kändes det riktigt bra. Hade som mål att klar 4 kilometer och det gick galant, en precis lagom runda. Jag är riktigt nöjd :)

onsdag, januari 11, 2012

Playdate och motion

Gokväll finingar!
Hur har ni haft det idag? Vi hade ju fin snö här igår, men så idag när vi vaknade var allt borta. Nu är det bara blött och mörkt ute igen. Här började vi dagen med pajbakning. Vi väntade ju besök och ville så klart bjuda på nått gott till fika. Blåbärspaj blev det. Jätte roligt att vi äntligen var friska allihop så vi kunde få ihop det. Och med fyra barn som leker och stojar vill jag lova att det syns i hemmet, leksaker precis överallt. Men det är väll precis så det ska vara då vet man ju att det har haft roligt.

Lunchen blev något sen för oss idag men när vi väl hade fått i oss den så tog vi oss ut. Solen var framme och det var perfect väder för att ta en lång och härlig promenad. Barnen var ju trötta efter all lek så de somnade riktigt gott i vagnen. Det blev en en mils runda, så vi gick i solskenet och kom hem vid skymning. Känns så skönt nu när man har börjat komma igång å röra på sig igen. Jul och sjukdomar har ju inte gjort att det har blivit så mycket med det, men nu är det ändring på det.



tisdag, januari 10, 2012

Hejsan svejsan

Hur har ni det denna tisdagskväll? Själv har jag det bra och har haft en bra dag. Dock hade vi en katastrof natt, Charlie grät/skrek en gång i timmen. Riktigt jobbigt med tanke på att vi båda skulle jobba idag. Sund vis inatt var vi nog allihopa vakna. Jobbdagen gick fort, varit ute i snön hela förmiddagen och skickat ner barn för pulkabacken. Perfect väder, vindstilla och 0 gradigt. Kort dag var det med så vid 13 var jag hemma hos mamma för att hämta barnen. Vi stannade kvar och tog en promenad på landet, Clara i pulkan och Charlie i mormors vagn. Så skönt och smidigt när man inte behöver kånka med en massa grejer. Kvällen har bara försvunnit en liten nattning av barnen och en sväng till mataffären och sen var kvällen typ slut. Imorgon väntar en härlig playdate som vi verkligen ser fram emot. Hoppas ni har det bra, puss.

Två härliga ungar ute i snön

måndag, januari 09, 2012

Idag är jag glad

Idag är jag tillbaka i mitt rätta positiva jag både, i irl och bloggvärlden. Igår tog jag en 7 kilometers runda för att tända huvudet och en godnatts sömn så ser dagen plötsligt ljusare ut. Hade en lugn och skön förmiddag tillsammans med hela familjen. Eftermiddagen blev jobb och så blir det även imorgon. Två halvdagar som hjälper mig att dryga ut mammaledigheten. Nu är det lite mys med familjen dom gäller och senare ikväll blir det lite spinning för mig. Ser fram emot att svettas lite, bra att ha en syster dom drar med en.
Och ni kan inte ana hur glad jag blev av alla era kommentarer, ni gör mig så glad av era fina ord. Ni verkligen peppade mig igår när jag behövde det. Det har ju varit rätt tätt med gnället från mig om kommentarer och det kanske är lite fjantigt men liter respons vill man ju ha, eller vad säger ni andra med bloggar? Hur som helst så är det så roligt när "nya" läsare visar upp att de är här och läser. Så ett enormt stort tack till alla peppande läsare, ni är en stor del av det som gör det roligt att blogga. Största kramen till alla :)


Bästa sätter att rensa huvudet

söndag, januari 08, 2012

Söndag

Idag råder det skrivkramp, men jag tänkte få in några ord ändå. Det är ju så vissa dagar är man mer motiverad med bloggandet än andra. Efter nyår värkar det som att intresset för vad jag skriver också har svalnat. Besökandet bara ökar och ökar men det syns inte mer än så. Sånt kan göra att jag lite känner för att låsa den. Ni alla vet ju vem jag är och vad som händer i mitt liv, men jag vet ju inte vem DU är? Jaja det kanske bara är jag som har en dålig dag, det ändrar sig kanske.

Hur som helst så har natten varit sisådär, känner att jag skulle behöva vila upp mig och få mer energi. Att ha sjuka barn tar verkligen på orken. Charlie är i alla fall lite bättre idag, han är i full gång i mellan åt men blir fort väldigt trött.
Clara och jag kom ut lite i trädgården på förmiddagen, vi lekte ta, kastade boll till Chelsea och gungade lite. Skönt att kunna hinna det innan Peter stack till jobbet. Ja det var lite om min helt vanliga söndag. Hur har DIN varit???
Något busigare idag

lördag, januari 07, 2012

Mitt lilla hjärta

Ni kanske är trötta på att läsa om sjukstugan vi har hos oss, men tyvärr är det inte över en. (suck) Vi hade ju i alla fall en feberfri dag, och den får vi ju vara glada över. Igår fick Charlie tillbaka febern, hostan har bara blivit värre och värre. Matlusten har försvunnit mer och mer, så igår kväll ringde jag stora sjukhuset i grannkommunen för att rådfråga lite. Vi kom överens om att vi skulle avvakta, men kände vi att det blev värre under kvällen eller morgondagen så skulle vi åka dit. Natten var rätt okej, jag fick i honom en flaska välling vilket kändes väldigt skönt. Men på morgonen idag var matlusten obefintlig och likaså lusten att dricka. Febern hade gått upp och vår lilla skatt var orkeslös.

Peter var tvungen att jobba så jag och barnen åkte mot stora sjukhuset. Clara lämnade vi av hos mormor och morfar. Kändes så skönt att kunna åka själv med liten så att han kunde få all koncentration och uppmärksamhet av sin mamma. Clara har ju tusen saker att sysselsätta sig med hos mormor och morfar, så jag behöver inte ens fundera på hur hon har det och det är så otroligt skönt när man har annat att tänka på.
Väl framme en timme senare, väste det ordentligt i Charlies andning. Vi väntade knappt fem minuter innan vi fick komma in för att träffa sköterskan. Vi konstaterade att han hade gått ner lite i vikt sedan vi var inne i torsdags på sjukhuset här hemma och att syresättningen var sämre.

Efter en liten stunds väntan fick vi träffa doktorn, som undersökte honom grundligt. Hon konstaterade att han hade problem med andningen och att han hade öroninflamation på ena örat. Jag har ju själv förkylnings astma och vet hur tungt det är att andas då. Jag tyckte det var riktigt jobbigt. Där sitter jag hjälplös med min lilla bebis i famnen och vill bara att allt jobbigt ska försvinna för honom. Han fick inhalera ventolin ett antal gånger, lite annat fick han också i sig för att kunna må lite bättre och få lite mer energi.

Lillplutten var så trött efter ett antal timmar där, innan vi ens var färdiga med behandlingen somnade han i min famn. Det var så skönt att höra hans små andetag som blev lättare och lättare. Resan hem sov han som en stock. När vi sen hämtade Clara hade mormor fixat mat till både mig och Charlie. Äntligen åt han, det hade redan hjälp. När han hade ätit var det som att livet kom tillbaka till honom, han busade, log, skrattade och var sitt vanliga jag. Helt underbart, tack gode gud för att det finns människor som kan hjälpa en. Både sköterskan och Läkaren var som gjorda för sina jobb.

Nu ikväll har han mått bättre men blir trött väldigt fort, men vi ser en stor skillnad från hur morgonen startade. Jag kände att jag behövde komma ut och rensa huvudet så maken tog över allt hemma och jag och hunden tog en runda på 7 kilometer. Hemma sen blev det mys i soffan med godingarna. Undertiden fixade Peter hemma gjord pizza. Nu ligger båda godingarna och sover, själv sitter jag i soffan uppe och hör ingen hosta från någon av dem, helt underbart.

fredag, januari 06, 2012

Vilken härlig dag

Vilket väder vi har idag! Vi är precis hem kommna efter en lång härlig promenad, en timme och tio minuter. Charlie bäddade vi ner ordentligt och han sov bättre en vad han gjort de två senaste dygnen. När vi kom hem fortsatte vi att vara ute. Charlie sov och Clara lekte i trädgården. kändes helt klart lite vårigt :)

Godmorgon!!!

Idag vaknar vi efter en sömnlös natt till underbart solsken. Idag blir det definitivt en lång promenad i solskenet. Har ni städat bort julen än? Jag är i valet och kvalet hur jag ska göra . Granen har börjat barra men Clara älskar den så ska vi njuta av de några dagar till eller inte. Och Charlie har ju varit så duktig hela julen och inte rört den det minsta. Men jag blir ju sugen på vår när man ser det fina vädret ute, å d passar liksom inte tomtar och gran in :) Hoppas solen skiner på dig idag. Kram!

Mysklädda barn i väntan på vad dagen har att erbjuda

torsdag, januari 05, 2012

Klipp och klistra

Trettondagsafton är det idag, vi gör just för stunden inget alls. På förmiddagen idag åkte jag iväg med liten till tant docktorn. Charlie har hostat otroligt mycket inatt och det kändes som att det var dags för ett besök på barnmottagningen. Han har ingen feber längre men en mycket otrevlig hosta. Han blev undersökt och de har inget direkt svar på hostan än. Det togs en del prover men inga svar förens efter helgen. Hostmedicinen han har haft innan ger honom mardrömmar och han blir orolig så den vill vi inte ge honom mer, och det finns tydligen ingen annan till så små barn. Så nu får vi testa bisolvon istället. Jag hoppas verkligen för vår lille plutt att det hjälper.
Under tiden jag och Charlie var på sjukan, var Clara på studiebesök på fasters jobb. Hämtade en glad liten sessa som hade mycket att berätta.

Två trötta barn somnade och jag kunde sätta mig en stund för lite fix. Är det bara jag som har projekt som aldrig blir färdiga? Innan Clara föddes började jag skriva i en bok om hennes första år och lika så gjorde jag med Charlie. Är dom färdiga??? Nej! Så för några dagar en fick jag ett ryck och tänkte nu minsann måste jag ta tag i det här. Sagt och gjort, Claras bok är i stort sätt färdig och Charlies är uppdaterad till dagens datum. Har ni också gjort sådana böcker, var ni duktiga och färdigställde dem direkt? Här får ni se lite av dagens pyssel, delar dock bara med mig av bilderna, texterna är inte till för allas ögon ;)

Faster Mallan skriver

Att ha ett jobb med flex medger långa luncher där man kan besöka frissan och fixa ärenden. Man kan också passa sin brorsdotter medans dennas mamma måste tillsjukhuset med lillebrodern. Jag har alltså passat Clara idag en god stund mitt på dagen. Hon har varit hos mig på jobbet. Hon kom med ryggsäck på ryggen, tog mig i handen och vinkade glatt till mamma. Vi började med frukstund, hon hade nämligen med sig en banan i ryggsäcken. Hon hade även med sig Eva, dockan och sin rosa (låtsas-)mobiltelefon. Tror ni hon var söt??!


Hon hoppade så kavat upp i min besökssoffa och tuggade i sig en hel banan. Sedan var det dags för rundtur. Upp en våning och iväg på stora skolan, långa korridorer och spännande saker på väggarna.


Vi har ett NO-förråd med massor med olika uppstoppade djur, äckliga oformliga saker i vätska i glasburkar, gamla fågelbon, ja ni förstår, ett helt vanligt NO-förråd. Vi har också en ovanlig sak där inne, nämligen en 120 cm lång boaorm. Levande. Bosse heter han, boan Bosse. Clara blev väldigt fascinerad av honom. Vi var där tre gånger och tittade på honom. Vi pratade noggrant om att han bodde i sin bur. Att han inte kunde rymma. Att han egentligen kom från skogan men att han var fångad. Och att man inte får fånga ormar själv när man är ute i skogen!!! Ibland säger man ju saker utan att tänka sig för som man sedan måste reda ut och förklara...
Uppe på ett stort skåp står en uppstoppad fin räv. Jag lyfte upp Clara och frågade om såg vad det var för djur. Räv svarade hon direkt. Och sen kom det...
- Mallan, vad gör räven där uppe på skåpet?
Kära nån, hon förstår ju inte vad ett uppstoppat djur är. Jo du förstår vi har dödat räven och sedan tagit ut inälvorna, nej det sa jag förstås inte!
- Clara lilla, kom så tittar vi lite här, sa jag i stället.
Vi går runt skåpet och vad ser vi??? Massor av uppstoppade djur. Fåglar, allt från små blåmesar till stora svanar, ekorre, iller och Gud vet allt.
- Mallan, bor alla de djuren här?
Hmm.....
- Ja just det, så kan man säga, djuren bor här så att barnen ska lära sig om de olika djuren.
Precis när jag såg att hon riktade in blicken på glasburkarna med konstiga saker så sa jag att vi var tvungna att gå ner till Eva. Tur att barn är lätta att avleda...
Sedan gick vi ner till Eva, gav henne lite mat och bytte hennes blöja. Vi ritade och sjöng till sånger på datorn.

Sedan var det dags för Clara att gå hem och jag ler fortfarande!

Clara, finaste lilla unge, en timme med dig är ren glädje och livskvalitet. Du har så härliga funderingar och uttryck. Jag älskar dig!

onsdag, januari 04, 2012

Gokväll

Sitter ni och myser i tvsoffan eller har ni annat för er denna onsdagskväll. Idag är en riktigt bra dag, det är så skönt när allt bara helt plötsligt vänder. Clara vaknade idag efter en hel natts sömn (Charlie ville igår bara visa att han kunde sova länge, inte att han skulle sova mycket på natten) Ingen feber och inga tårar, fortfarande lite ont i öronen men inte nått i klass med gårdagen. Tänk att vi alla efter tre veckor är feberfria. Lite hostiga och snorgia kanske vi är, men vem å andra sidan är inte det idag. Sen var det ju bilen då...( som nu står på uppfarten lagad och färdig för en tur). Första budet, på vad det skulle kosta var ju som ni vet 5000 plus arbete, priset blev totalt (trummvirvel) 500 spänn!!! Gissa om vi är glada! Tänk va det är bra med kontakter. Så kan inte säga mer än att året börjar bra. Kram på er!
Gårdagens tvmys

tisdag, januari 03, 2012

Snö...

Är det inte så att man vill att snön ska komma innan jul??? Här snöar det nu och det lägger sig, får se om det är något kvar imorgon så att man kan åka lite pulka. Igår skrev jag att Charlie fortfarande vaknar om nätterna och bökar mellan 3 0ch 5 typ. Men inatt, då skulle han minsann visa att han visst kunde sova. Jag gav honom välling vid halv tolv och sen sov han ända fram till 6 idag på morgonen. Inte illa det. Men då är det ju så att har man två barn så ska ju alltid det ena krångla. Clara den lilla stackaren har istället varit uppe hela natten. Tårarna har runnit, febern har varit där. På morgonen idag berättade hon varför hon varit ledsen -Mamma det bubblar i öronen. Stackars lilla gumman hon har öroninflamation så fort hon rör på huvudet för fort så gråter hon. Jag har aldrig själv haft öroninflamation men när jag ser på henne förstår jag att det måste göra ont. Eftermiddagen har varit bättre så nu får vi se hur det går inatt.

Trotts snuva, feber och öron ont så har hon hållt humöret uppe. Hoppas nu att vi slipper allt vad snuviga näsor är, tycker verkligen vi har haft vår beskära del

måndag, januari 02, 2012

Charlie!!!

Idag har jag haft lite tillbakablick i bloggen och inser att jag var mycket snabbare på att uppdatera er om Claras framsteg än om Charlies och så kan vi ju inte ha det. Det händer ju saker var och var annan dag gällande vår lille Charlie.
I början av december började vår lille grabb dra sig upp mot stolar och bord för att kunna stå, det gick väldigt fort och helt plötsligt gör han det som om han aldrig gjort nått annat. Han är otroligt snabb när det kommer till att krypa och igår tog vi fram Claras lära gå vagn, den listade han snabbt ut hur man använder. Man drar de fram och tillbaka så det slamrar och låter som bara den. Sen går man två tre steg och sen väsnas man igen. Att göra ljud är roligt, på annandagen visade han första gången att han kunde klappa händerna, kanske inte helt medvetet. Men i helgen nu vet han precis hur man gör och då gör han det ofta.
Sover vår lille man hela nätter än??? Nä, det vill jag inte påstå. Han somnar nästan alltid kl 19, precis som om han kunde klockan. Då får han en flaska välling, vaknar igen runt 24 då det är dags för en flaska till. Tro mig att vi har försökt få bort den, men än så länge går det absolut inte. Där efter vaknar han inte före 4:30 om vi har tur, det bökas och stökas en hel del fram till runt 07. Då går det åt en flaska välling till. Kanske inte så konstigt att vår kille är rund och go. Sen är dagen i full gång igen. På morgonen är han som mest pratglad, det bubblar ur honom hela tiden. han kryper efter mig och säger mamma mamma med sin mörka röst. Han har ett rätt stort gos behov och vill gärna sitta i knät många gånger under dagen och bara mysa. Det kanske inte är så långa stunder efter som att han har lite svårt att sitta still. Han börjar vilja sova två gånger om dagen istället för tre, det innebär att barnen oftast sover om varandra så mellan typ 10 och 16 känns det som att det alltid är någon som sover här hemma. Tack och lov för baby watchern så att Clara och jag kan komma ut lite i trädgården på dagarna. Det är ju tyvärr inte alltid det är väder för att sova i vagnen. Nu får vi se vad vår lille kille hittar på härnäst vi kan ju hoppas att han väntar med att gå ett tag till i alla fall.
Visst ser han koncentrerad ut

Vardag

Så var det vardag igen, eller vi har ju haft vardag hela förra veckan. Ni är väl säkert en del som fortfarande gottar er med hela familjen hemma. Här är det jag och barnen som är hemma så för oss är det vardag igen.
Hur var det för er hade ni varit snälla och fick några julklappar av tomten? Jag var snäll förra året, hos oss var det inte bara barnen som hade varit snälla. Jag fick julklappar som direkt blev favoriter i hemmet, kanske inte av hela familjen men av mig.
Alla har vi väl svagheter och intressen, mitt är porslin och det som hör där till. Skåpen är fyllda med olika serviser, glas och massa annat. Mamma och syster vet precis vilken smak jag. Syster gav mig (oss) en Eva solo coffe maker, är så förtjust i denna danska design den tilltalar mig verkligen. Mamma tyckte verkligen att vi(jag) varit snälla för av henne fick vi bland annat en stor maribowl från Iittala, och ett ostron fat från Mateus. Båda är stora favoriter, hade en liten maribowl innan och nu blev den ännu vackrare med sin stora kompis jämte sig. Mateus har smugit sig in i hemmet under några år nu och både jag och maken är förtjusta i det, känns lite som att man inte kan ha för mycket av det. Men den åsikten tror jag inte att vi båda delar hahaha

söndag, januari 01, 2012

2012

Första dagen på nya året, 2012 undra vad du kommer ha att bjuda på.
Igår firade vi ut det gamla och in det nya i sällskap med härliga vänner. Trerätters middag, Förrätten blev traditionell toast skagen. Varmrätt blev marinerad fläskfile och kyckling, potatisgratäng och en härlig sallad. Till efterrätt bjöds det på den gamla godingen fruktgino med vit choklad och vaniljglass. En riktigt lyckad kväll. Clara var dock lite hängig, det är tydligen hennes tur för den här tråkiga förkylningen. Trots förkylning och kanske lite feber lekte hon och höll humöret upp.
Har ni tagit er ann några nyårs löften? Jag har några i alla fall, ett av dem fixade jag redan nu på förmiddagen. Det var att ta inaktivera mitt facebook konto, jag är så trött på det och jag tycker tyvärr att folk blir mer och mer osociala. Jag längtar verkligen efter att få reda på saker och ting personligt istället för att få reda på allt på facebook. Och jag slipper framför allt att irritera mig över vad folk skriver. Tror nog att alla som har facebook någon gång har läst en kommentar och ifrågasatt varför skriver han/hon så. Men nu slipper jag det.
Det var ett av mina löften, de andra håller jag nog för mig själv ;)
Önskar DIG en skön första dag på 2012. KRAM!