lördag, maj 30, 2009

Vad som kunde varit

För ca ett årsedan bestämde vi oss att vi skulle gifta oss. Datumet blev 30:e maj, då visste vi inte att vi skulle sitta och vänta på en bebis på vår tilltänkta bröllopsdag.
När vi fick reda på att vi skulle få en liten bebis beräknad till den 31:e maj, kändes det lite tajt att gifta sig dagen innan bebisen var beräknad. Vi får väl se, vem vet vi kanske hade hunnit med att bli herr och fru Nyberg idag. Tanken var att det skulle vara fint väder, och ja vad ska man säga vädret är ju verkligen kanon. Vi skulle haft borden fulla med liljekonvaljer, och ja liljekonvaljerna blommar jätte fint nu. Nu blir det september-bröllop med rosa roser på bordet istället och en guldklimp i famnen.


Ut och njut av solen idag det kommer vi att göra. Vi skickar ett stort GRATTIS till goaste Gustav som fyller fyra år idag. Hipp hipp hurra på din födelsedag !

fredag, maj 29, 2009

Lite nytt

Jag har ju förstått att när man blir föräldrar så tänker man givetvis inte på sig själv i första hand så man får väll passa på innan den lilla bebisen kommer (när nu det blir). Fick erbjudande på Ellos 70% och det kan man ju inte tacka nej till, så det blev lite till oss båda.
(Jag vet, jag är lite förtjust i randigt.)


Förövrigt händer här inte så mycket, vi väntar mest ihop om att det ska komma lite värkar. Tänk att man kan vänta på smärta, kanske inte är smärtan man väntar på egentligen utan underverket som kommer efter smärtan. Vi fördriver tiden så gott det går, igår skämdes Peter över sin stora sambo som gick i diket på halmstadvägen och plockade lupiner. Ni kan ju gissa om folk glodde som körde förbi. En stor gravid kvinna i diket med handen full med blommor och en något obekväm man med två hundar små stampande uppe på cyckelvägen. Fina blev dom i alla fall och nu klagar han inte när de pryder vårt hem.

torsdag, maj 28, 2009

Vecka 39... och ingen bebis än...

... wepp, ingen bebbe än, men dom sedvanliga bilderna på blivande mamman ska vi ju ändå visa er. I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.



3,5 kilo... det är mycket det, lägg där till vatten för en flock kameler så har du ett recept för värk... men hon kan allt skratta ändå min donna! Och stolt är jag för hur stark hon är... min egna stålkvinna!

Da-dada-daaaaa!


(Ok...Jag kanske har photoshopat lite... kanske)

onsdag, maj 27, 2009

Väntan ...

Just nu känns det som att dagarna går jätte sakta. Ibland inbillar jag mig att snart, snart kommer det igång, men nä. Vaknade med världens sämsta humör, har nästan inte sovit nått i natt. Runt 01:00 gav jag upp och gick ner och kollade på hur otroligt mycket det blåste.
Efter att ha tjurat halva dagen och tyckt synd om mig själv, bara allmänt sådär så åkte jag på min vattengympa och efter det blev det en sväng på stan. Humöret brukar ju bli bättre om man får shoppa lite.
Hoppas att ni har haft en bra dag idag och ni som inte har röstat datum och kön kan ju fortfarande göra det, för än har det ju inte kommit nån liten bebis.

tisdag, maj 26, 2009

Fin besök

Idag har väldens bästa bror med familj varit hos mamma och pappa. Vi slängde oss i bilen direkt när vi fick reda på att de var på plats.
Det lilla underverket som ska heta Ella, har växt jätte mycket. Så tråkigt tråkigt att de bor så långt bort. Det händer ju faktiskt mycket mellan gångerna man träffas. Man får väll hoppas att Ellas kusin har kommit nästa gång vi ses. Peter har nu fått instruktioner om att trycka med båda händerna nedanför axlarna så sätts allt igång. Men fegisen vill inte försöka eller så är han kanske rädd att han ska förlora. Hade lite värkar idag på morgonen och hoppades på att det skulle bli något men icke sa nicke, har varit jätte lugnt under dagen. Det kan ju va så att jag känner efter och hoppas alldeles för mycket.



Editering av Peter:

Jag var tvungen att lägga in en bild... nej, hon har inga "cravings" alls min blivande... inga överhuvudtaget :)



Men ack så gott :)

måndag, maj 25, 2009

Nej... ingen bebbe

Klockan är 22:33 och jag inser att de flesta av er redan har gått genom era bloggar, nyhets sidor etc och att våran blogg stått ouppdaterad och vad ni än tror så... Nej, vi äro fortfarande endast två stycken tvåbenta i denna familjen.

Den blivande mamman klär sig för dagen i ett par härligt "svullenröda" och "klämmblå" fötter och mår inte så speciellt bra, men hon håller humöret uppe så gott som det går. Värmen har ju säkert gjort sitt idag med men det är ändå inte så roligt att se henne på ett sätt som jag inte kan påverka så hemskt mycket mer än att massera och smörja hennes fötter, även om det är uppskattat.

På återseende

söndag, maj 24, 2009

Hej igen

Mycket bloggande, lite bebis :) Fortfarande inget men vi berättar om det förändras givetvis.

Men för att försöka plita ner lite mer vad vi gör så ska vi slänga med lite bilder också. Vi väntar bebis - JA. Det är väll det ända vi gör men vi måste ju sysselsätta oss lite också så jag har som jag nämnde igår åtagit mig att lära mig hur man klär in en husfasad, eller bygger en husfasad beroende på hur man vill se på det. Efter instruktioner av svärfar dag 1 så är jag nu självgående och har byggt i stort sätt allt själv, nästan för jag behöver fortfarande hjälp med "knixet" som det heter, finliret och problemen som blir. Hundarna håller mig sällskap i solen och tar det, väldigt lugnt måste man säga. Ska ut och fixa med delen ovanför den vita tvärgående brädan idag och förhoppnigsvis göra det hela klart.






Vi fick oväntat besök från världens bästa bror och hans barn idag, han fick en smula otacksamt hjälpa oss att bära in en frysbox som behövdes skruvas i sär för att komma in och två sängar som vägde rätt så regält. Men det blev mycket skratt och kul ändå!



lördag, maj 23, 2009

Vi ber om ursäkt

... att vi inte bloggat på en stund. Falsk alarm, tyvärr. Vi har bara mycket att stå i förtillfället så det hinns inte riktigt med, eller det orkas inte ska man kanske säga. Jag går en kurs i att bygga husfasad med reglar, isolering, vindpapp och allt vad det innebär så jag hamrar och spikar mest hela dagarna på Häradsö för tillfället och Elisabeth hon är med som pepp (Som vanligt) men hon vilar också mycket, bara på annan plats så att säga :)

Elisabeth säger att det (och jag kan intyga) känns som om foten ska gå genom huden ibland, bebbens fot alltså... inga problem att känna en häl eller så, jag fick till och med en liten spark på mina läppar när jag skulle pussa magen, precis då sparkade det till :) Mysigt för mig, jobbigt för B.

Ha det bra alla!

torsdag, maj 21, 2009

Vecka 38

Tänk... vilken dag som helst nu kan det komma en liten bebis. Jag vill ju att det ska vara nu typ, men det är bara att allt vackert vänta tills bebisen själv behagar komma ut.
Hur står det till en dag som denna då? Jo, jag sover nästan inget alls på nätterna, när jag väl sover drömmer jag lite konstiga drömmar om förlossningen, fötterna är svullna och fingrarna är som prinskorvar men annars är det prima.

Medelkroppslängden 50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm.



Hoppas att ni får en trevlig kväll.

onsdag, maj 20, 2009

Kvällen....

Känns som det var en evighet sedan jag bloggade. Det går i vågor det där med blogg lusten. Har ju varit på vattengympan idag, det är otroligt skönt att lägga sig i det varma vattnet och få känna sig tyngdlös. Förövrigt så går jag fortfarande på lågvarv, men det ska väl vara så :)
Har fyndat lite idag, hittade två svarta ASA krukor på blocket som befann sig några gator bort för en billig peng. De ska få pryda vår tv-bänk. Får ta mig till blomsterlandet imorgon och fixa lite till dem.


Lite bortskämd vet vi väll alla att Peter är när det gäller mat och bakverk. Idag var det hans tur att skämma bort mig. Självklart lyckades han. Goa frallor till kvällsmat blev det.

Nä... jag panik bloggar inte...

Ingen bebbe nu heller :)

MEN, Bettan har varit på vatten gympa idag och hon har berättat att någon som var nära sitt datum som hade varit på vatten gympan hade fått dagen efter så... vem vet? Imorgon kanske?

Annars är det lite som lugnet före stormen på båda två här hemma, lite lunk liksom. Jag har förvisso "kastat första stenen" i ett krig... ja, jag har startat ett krig. JAG, har STARTAT... ett krig. Mot vilka frågar du? Bortsett från ointelligenta Liverpool fans, så är det numera nässlor som står i skyttegravarna framför mig. Jag ... hatar dom. Hatar är ett starkt ord jag vet men, jag verkligen hatar denna, Stålmannen och Batman morhpning till dunder ogräs. Återigen, förra ägarna brydde sig ju inte om sin trädgård och vi har fått berättat för oss om tistlar i 2 meters höjd osv... så nässlorna har ju också fått frodas här. Så med mycket ångest om vad som var bäst att göra (det visste jag ju egentligen) så googlade jag runt om tips för att göra sig av med dom och det finns egentligen bara ett riktigt bra sätt... gräv upp dom... med rötter och allt. Jo.. tjena... Nässlor har ett grymt rotsystem även om det ligger ytligt. Så där har jag hållit på, grävt upp, kastat i sopsäck och "bränt" mig på fingrar och armar (Jo jag hade givetvis handskar men dom biter genom dom ibland) men det ser bra ut, just nu i alla fall. Får la gå och fin plocka allt eftersom hela denna säsongen så får vi se hur det blir nästa år.

Hmmm ja det var nässelkriget det. Vad finns det mer att strö-blogga om som jag kallar det, dvs när man egentligen inte har något direkt att berätta...

Cas Haley!!

Cas vad säger du? Det förstår jag, Cas Haley är en singer/songwriter från Texas född 1980 som det har gått bra för i USAs tallang program. Och jag har blivit helt såld på hans grejer. Kanske lite svårt för vissa men tryck på play och se om det går att lyssna på.



Lite charmigt måste det ju ändå vara va? :)

En annan sak, för ett tag sedan smög jag in lite "tracker kod" på sidan. Ni ser ingen skillnad men vi (läs jag) får mycket rolig info om hur många ni är som följer våran blogg, var ni bor, vilken webläsare ni använder (Jag uppmuntrar alla er som troligen inte vet bättre, som kör med Internet Explorer som webläsare att byta till det ända rätta Firefox, snabbare, säkrare och smidigare. Det gläder mig att av alla er ca 60 unika besökare dagligen, så använder runt 30 av er Firefox. Bra!), hur länge ni stannar kvar vid varje besök osv osv... Mycket roligt.

Mycket surr om väldigt lite...

Hoppas att ni mår bra och jag uppmanar er, alla... ALLA, ger er närmaste... er mamma/pappa bror/syster, någon som betyder något i alla fall - en bamse kram och berätta att ni uppskattar dom. Vi behöver mer kärlek i den här världen.
Jag ska gå ner och säga att jag älskar henne med dom svullna fötterna som ligger på soffan. Gör du det samma!

tisdag, maj 19, 2009

Vi väntar och vovvarna på spa

Ja.. vi väntar fortfarande. Ingen bebis alltså. Ingen direkt status förändring på Bettan heller för den delen, fortfarande trött, fortfarande ont, fortfarande mycket vatten men det är ju inte långt kvar nu. Hon biter allt ihop den där kvinnan :)

Men vi tänkte att det kan ju vara lämpligt att ge hundarna en omgång innan vi blir föräldrar också. Sagt och gjort! Elisabeth har idag klippt och trimmat båda två (Vilket jag anser är mycket strongt med tanke på hennes tillstånd) och jag har badat och tvättat dom. Inte alltid så roligt tycker våra primadonnor men efterspelet, när dom får leka runt i sina egna "badrockar" (från Lamina) - det är en hit! :)

(Att fotograferas när man har som roligast är dock, inte lika roligt :)


Summa, ingen bebis, fina hundar, mycket kärlek. Bra :)

Ha det alla så får vi se om det blir en panik bebis blogg imorgon kanske?

måndag, maj 18, 2009

Ingen bebbe än

Vi har ju förstått, på sms, telefonsamtal, besök osv, att om det är tyst från oss så är vi på BB :)
Och det måste ju vi förstå även om VI hela tiden vet, så gör ju inte ni det. Så än så länge - Ingen bebis.

Om jag ska berätta status eller så om min blivande här hemma så...

Hon sover mer än vanligt, hon är ju i och för sig ledig ett bra tag framöver och har jobbat fram tills nyligen men ändå... jag upplever henne som lite mer sov-benägen än tidigare, igår sov hon te.x middag två gånger. Hon säger också att hennes fötter i alla fall känns mindre och det ömmar inte lika mycket som det har gjort. Men annars är det som vanligt, lite ömkan, lite otålig och mycket sugen på att bli mamma... som det ska vara!

Ska försöka håller er uppdaterade så ofta som det går.

söndag, maj 17, 2009

Söndag

Dagen började bra, efter en god natts sömn. Inte så ofta det har hänt på sistone och det kommer nog att förbli så fram över med.
Har varit ute och fortsatt jobbet i trägården, men är inte riktigt klara. Det tar lite tid innan man får ordning på allt ogräs. Jag har inte jobbat lika hårt som Peter men jag har väl giltiga själ får jag tycka. Bilder kommer vid senare tillfälle när det är klart.

Förutom trädgårdsarbete har vi haft lite besök utav Peters kusin med familj. Deras lille son har länge varit skeptisk mot våra hundar, men idag får man nog allt säga att det har släppt aningen. Här har lekts, Chelsea är ju inte sen på att hänga på när barn vill leka.


Klappa kan han till och med göra nu. Lite på avstånd och kanske inte fullt så nöjd efteråt. Men det tar sig.



En go och glad kille och allt som oftast rätt busig =)

lördag, maj 16, 2009

Vatten, vatten, bara vanligt vatten .....

För ungefär 3-4 månader sen gnällde jag om att mina fötter och vrister var vattenfyllda. Jag skulle inte ha gnällt, det blev ju bara värre och värre. Tog faktiskt bilder redan när jag tyckte det var jobbigt. Igår tog jag nya bilder. Jag skulle ge mycket för dessa smala vrister.

I början på Mars



I mitten på Maj



Det är ju som tur väl snart över, och tro det eller ej men jag tyckte faktiskt att det var bättre idag.

fredag, maj 15, 2009

Jobb i trädgården och... något till mig

... något till mig är då, något till MIG... PETER!

Ska berätta men först ska jag visa vad jag har gjort idag och varför min rygg känns som om det saknas 4-5 kotor. Idag har det varit en "fixa i trädgården" dag. Fint väder passande nog så det har varit helt ok. Jag gled ifrån det jag satte ut att göra lite grann då och då men så blir det ju. Jag gav te.x våran uppfart en väl behövd "rakning" från ogräs, gräs, maskrosor osv. Förra ägarna har ju medgett att dom inte brydde sig - alls, om deras trädgård så även om vi börjar få lite fason på det så är det l å n g t kvar...

"Rakning"


Nuvarande projektet, kommer bilder på det när jag är klar.


Här är vi så gott som klara, fattas lite "lull-lull" bara. Vi vet vad och vi vet var så det kommer lösa sig. (Bara för att visa att vi har hållit på en stund :)


Hur som, något till MIG var det ja. (Tänk er detta som ni ska läsa nu, med en härlig skånsk berättar röst, lite som han som berätta om Willy Wonka på 80talet)
För ungefär 1år sedan, kanske lite mer så fick Peter se "sin grill". Paret på Sminkören grillar ju som sagt mycket och dom tittar alltid på grillar om det finns möjlighet. Problemet var bara att "Peters grill" inte riktigt gick att köpa just då så han och hans allt fick åka därifrån... men han glömde inte... inte på långa vägar... Många gånger berättade han ivrigt för vänner och familj om just den där grillen, den där grillen som skulle göra det ännu roligare att grilla och kanske till och med ännu godare för det finns finnesser på den som är unika för just hans grill...
Så idag, beslöt de att de minsann skulle köpa den där grillen. Sagt och gjort. Peter, han var som ett barn på julafton...



Jaja... ok, slut på bertättar röst. Det är töntigt jag vet men det bryr jag mig inte om. Denna grillen har jag velat ha så länge nu så leendet är nästan i underkant.

Våran gamla till vänster, Nya Habaneron (Bara namnet är ju svincoolt) till höger. Större på alla sätt.


Framförallt - Nivåer!! Klotgrillar (Som jag och min blivande förespråkar) har inte nivåer som te.x gasol (Usch) eller "vanliga" rektangel formade grillar, men denna har det.


Hur coolt är inte detta?


På återseende.

torsdag, maj 14, 2009

Vecka 37

Vecka 37.... vecka... 37! Kan ni fatta... :)

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm.

För er som inte vet, så säger min bättre hälft att "3kg i magen som rör sig - känns!" Jag förstår inte vad hon menar.



Nu är det VERKLIGEN, dags snart :) Får se om någon kommer pricka helt rätt i sin gissning, fortsätt gärna gissa alla!

Lite nytt, fixat och donat för att dels, förändra lite, blev snyggare också tycker vi, loggan känns mer som oss, bilderna på oss vid sidan om har blivit en - och till ett bildspel istället. Angående bildspelet får ni gärna (eller helst till och med) berätta HUR den funkar för er? för jag är lite osäker på om det verkligen stämmer rent kodmässigt.
Sen är Gästboken borttagen, det är lika enkelt som innan bara att man trycker på ett annat ställe :)
Nedanför varje blogginlägg. Hoppas ni förstår och att ni fortfarande hittar runt här.

Lägg gärna en kommentar och säg vad ni tycker!

onsdag, maj 13, 2009

Ledigheten har börjat

Idag jobbade jag min sista dag på länge, i alla fall på jobbet. Nu har jag semester ända fram tills det lilla miraklet ska komma. Känns jätte skönt att få va hemma och förbereda och framför allt att vila. Trotts att jag bara jobbat halvtid så är det påfrestande på mina svullna fötter.
Jag valde att börja min ledighet med ett härligt avslappnande bad.





Nu ska jag och blivande maken ta våra hundar för en liten kvälls promenad och där efter blir det soffan och film.
Ha en härlig Onsdag kväll på er alla.

tisdag, maj 12, 2009

Tisdag, solen skiner ute

En bra dag, känns det som. Klarblå himmel, lagom varmt, en morgon kopp, lite bra musik i bakgrunden... jo tack. Hoppas era är lika bra?

Original bild - Elisabeth, bearbetad av mig.


Ser ni ett mönster i vad jag gillar? :)

Det får nog bli så, någon gång i framtiden att jag (eller Elisabeth, som vill lära sig och håller på att lära sig så smått) bearbetar lite fina bilder tagna av oss och fixa en "fotovägg".

På återseende

söndag, maj 10, 2009

Heldag i Hertered och Älg på E4.an

Idag har vi varit i Hertered och fått se det lilla underverket. Otroligt söt liten tös det där.

Hej världen


Om ca 4 veckor... :) (10:e Idag, mamma hade fel, men det visste hon ju om... hon är bara otålig)


På vägen hem, mellan Ljungby och Värnamo så stod det helt plötsligt en Älg mitt framför oss, så från 110-120km/t ner till 0 fick gå väldigt fort. Jag satt med kameran i hand av en ren slump och när jag insåg att Elisabeth "Stig Blomqvist" Helgesson hade sett, hunnit reagera och bromsat i tid så försökte jag ta en bild. I all stress blev det lite knas med fokus/blixt osv men.

Två stycken ben syns brevid pilen.


Och i allt det här kommer det 50 ton lastbil bakom som är förbannad för att det står en bil stilla mitt i vägen, så han får bromsa hårt och blinkar med helljusen på oss, för att då se vad vi har stannat för, då slänger han på sina varningsblinkisar istället... Tur att Elisabeth var vaken och en senare reflektion från alla i bilen (Bettan, Jag, Tessan och Mormor Elsa) - Stackars Älg.

lördag, maj 09, 2009

Får


Idag har vi varit hos mina föräldrar och släppt fåren på bete. Är så roligt att se ur de skuttar och busar när de kommer ut.



Vi har haft en härlig lördag hoppas ni med har haft det med.

Vecka 36

Varit lita tyst en stund här för att vara oss, jag vet. Men vi har en massa bollar i luften och det är inte alltid man hinner med :) Ingen bebis - än.

Vecka 36 är hon i alla fall, damen jag delar mitt liv med och det börjar bli riktigt pirrigt nu. Inte så stor skillnad för mig som lever med henne men för tjejen själv är det lite mer sammandragningar än förut och det är ju bra att kroppen tränar sig inför det som komma skall, B tycker dock inte att det är sådär jätte roligt hela tiden :)

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Det är en stor bt där inne nu.



Imorgon ska vi till Elisabeths bror och äntligen få se underverket! Räkna med bilder :)

Fortsätt att gissa datum och kön med ni som vågar! Vi tycker att det är jätte roligt att ni gissar, skriver kommentarer och uppmuntrar oss att hålla igång bloggen - Tack ni som uppmuntrar oss.

Ha det bra tills dess att vi bloggar igen

onsdag, maj 06, 2009

Gissa datum

Vi satt och funderade i soffan precis, när kommer våran bebbe att komma? Det finns redan gissningar.

Elisabeth gissar, men säger själv att hon har fel, den 10:e Maj
Faster Mallan har sagt den 17:e Maj, smyg-Norbagge som hon är.
Elena i Nederby har sagt den 3:e Juni
Jag själv, pappan gissar att vi går över sagt datum och säger den 5:e Juni.

Vad tror du?

Gissa pojke eller flicka leken fortsätter. Nu har vi Bettans mamma att jämföra med. På denna bilden är Annika gravid med Elisabeth.



Ser magarna lika ut? Har vi en flicka? Pojke?

Här har vi Elisabeths bror Kjell i magen, vad säger ni?


Fortsätt gissa :)

(Ligger numera statistik till höger)