söndag, mars 30, 2008

Kalajs

Igår hade vi kalas för B, båda familjerna minus båda bröderna :( (Kjell o Katta, Patrik o Belinda med barn).
B fick en massa presenter som indirekt också var till oss ;) Ny hemtelefon med 2 enheter, passar bra när man kommer bo i hus vad det lider. Mycket snygga - som Peter kallar det "krims krams". Nya ljus med ljus hållare, nya krukor etc etc. Allt kommer bli hur bra som helst i det som komma skall. Jag och allra mest Bettan tackar hemskt mycket och ödmjukt för allt fint vi fick.
Denna veckan som kommer jobbar jag (Peter) kväll... usch. Men hörni, förresten... Visst har det väll varit lite "vårigt" under vissa perioder under dagen idag?

måndag, mars 24, 2008

Vi har handlat

Vi är numera (eller snart) husägare istället. Artisten 9.

Vårat nya hus, ska bli helt underbart.


Två altaner, 1200kvm tomt. 3 fullt beboliga våningar och så vidare. Fantastiskt :)

söndag, mars 23, 2008

Therese (23) - grattis!

Idag fyller B´s lillasyster 23 år, så vi säger grattis. Igår hade hon dock sitt kalas. Hon jobbar som badvakt i Gislaved och hade således fixat så vi fick vara där hela kvällen och leka i vattnet. Gissa om Peter har lekt? Gissa om Peter har träningsverk i hela kroppen? Ja, det har han men vi hade så OTROLIGT roligt! Trampolin, klättervägg i vattnet... woho! :) Peter hade med sig sin vapendragare Gustav så dom bildade duon "Idiots-for-life".

Peter i fullfärd att göra volt med dyk.


Klätterväggen avklarad, tro mig, jobbigare än vad det ser ut :)


Grattis Tessan och TACK än en gång för ett roligt kalas.

måndag, mars 17, 2008

Vad hände?

Igår var det en underbar vårdag, idag när jag vaknade fick jag en smärre chock. Det var inte längre vår utan vinter. Nästan en decimeter, helt otroligt att vädret kan skifta så bara på några timmar.

Förövrigt har det inte hänt mycket, klev upp vid fem inte jätte roligt men vad har man för val. Det bästa med att börja tidigt är ju att man slutar tidigt och det är ju alltid trevligt. Nu ska jag iväg och handla lite, sen blir det en sväng hem till mamma och pappa. Peter jobbar kväll denna veckan, då är det inte så roligt att vara hemma på kvällarna det blir ju lite lång tråkigt när man får sitta ensam.

söndag, mars 16, 2008

Söndag vilodag?

Jag skrev i förra bloggen att Söndag skulle vara vilodagen med stort V. Nja så blev det kanske inte ...

Igår var vi på födelsedagskalas i Hertered, jätte trevligt med god mat och trevligt sällskap. Födelsedagsbarnen verkade glada för sina presenter, vi får väl hoppas det i allafall :)



Till min brors försvar kommer han direkt från ladugården och kanske inte är direkt kalasklädd.
Kalaset var roligt och drog ut på tiden så vi var inte hemma i Värnamo förens sent på natten. Min tanke var att sova läääääänge på söndag morgon. Men nej, jag vaknade utav grannen ovanför oss som väsnades redan före kl 08.00 en söndagmorgon. Kunde inte sommna om efter detta så det var bara att kliva upp och gå ut med hundarna. Och vad hittar man då på en söndagförmiddag på mosslegatan? Jo man städar, storstädade hela lägenheten. Fick senare besök av Moa och hennes pappa Patrik (som skulle hjälpa Peter att sätta upp tvn på väggen, nu blev det inte riktigt så men den kommer nog upp imorgon). Jag och Moa tog en liten promenad i det fina vädret. Under denna promenad är det väldigt viktigt att Moa ska få 1: ha med sig en av hundarna och 2: hålla kopplet helt själv, och snäll som man är och duktig som hon är så går det jättebra.

Runt lunch började jag bli rastlös så jag åkte hem till mamma och pappa. När jag kom dit tog jag och mamma en ytteligare en promenad i det fina vädret. Det har verkligen varit vår idag, och vårtecken det såg vi.



Vi hade hundarna med oss och jag tror att alla fyra tog sitt första dopp i ett och annat dike. Så att man badade hundarna igår känns lite som ett ogjort arbete, men roligt det hade dom.



Mamma och pappa hade jättefina videkissar i trädgården och dom fick följa med hem för att pryda vår våriga dörrkrans.
Så nu när jag kom hem var jag nere i källaren, hämtade kransen fixade i ordning den och nu hänger den på dörren.
Så vad ska man säga vilodagen blev en väldigt trevlig dag och jag känner mig varm om kinderna efter den härliga vårsolen, känner mig också lite trött efter den långa dagen.

fredag, mars 14, 2008

Ändrat lite

Japp, jag blev nyfiken på att dona med bloggfunktionera igen, sagt och gjort. Ny bild och gästboken ligger numera på vänstersidan av bloggen ihop med allt det andra, hoppas att ni tycker om det.

V.11

Måndag är alltid måndag, ångest för att helgen har gått för fort. Vi gjorde inte så mycket alls,jag liksom många andra har drabbats av trötthet utan dess like. Så jag sov några timmar på eftermiddagen, och hade inga problem att sova på kvällen. Helt otroligt.

Tisdag åkte jag till Jönköping med mamma för att inhandla lite födelsedags presenter till födelsedagsbarnen i Hertered. Övriga inköp var inte så stora, en potatisskalare och ett microlock. WOW vilken stor shoppare jag är. (Men min sambo applåderar mina framsteg att inte ´krossa budgeten´ säger han och ler)

Onsdag, längtar hela dagen på att klockan ska bli 20:00 så att jag kan titta på "Men in trees". En fantastisk serie som inte går att missa.

Torsdag underbar sovmorgon. Grattis till katta på födelsedagen.

Fredag, jobbar extra och får äran att gå på en fantastisk föreställning med barnen. "Anki och Pytte med jönköpings synfonia",och anki är ju helt klart världens sötaste anka. Mycket mycket trevligt både för stora och små. Nu till kvällen blir det lets dance. Heja Tina heja heja!



Lördag: Dit har vi inte kommit än men vi ska på kalas i Hertered

Söndag: VILODAG

söndag, mars 09, 2008

Helgen

Har varit riktigt bra. Fredagkväll gjorde vi inte mycket mer en kollade på tv och åt god mat. Lördag träffade jag mina vänninor Elena och Malin, medans Peter hjälpte sin syster att hämta ett skåp. På kvällen hade vi mamma och pappa Nyberg här på middag, mycket trevligt och även då - god mat. Idag har jag trimmat en hund, en riktigt mysig cocker kille som heter Musse. Efter det åkte jag hem till mamma och pappa för att kolla på de nyfödda lammen och kalvarna. Dom var så söta.







Ikväll blir det slppa i soffan igen, för imorgon är det måndag och i det här hemmet kliver vi upp kl 5 (bläääää)

lördag, mars 08, 2008

Vad har vi gjort?

Vi var nere i Halmstads regionen och hjälpte B´s bror med lite gårdsbestyr. Vi var med andra ord, lite som del-tids bönder. Mata djuren, "göra laggårn´" (Dvs, städa ladugården från skit och annat roligt =) )

B fixar kross och annat som djuren behöver.


P fixar så iviriga tungor och tänder NÅR all kross och dylikt


Hur söt är inte denna B va? (Vi var ute med vovvarna som dom fick rusa lite på markerna)

Vedebörande hundar, snygga va?


Nästan som en hjullastare... NÄSTAN :)

fredag, mars 07, 2008

Ja ja, jag SKA...!

Blogga imorgon. :)