fredag, juni 29, 2007

Chelsea hemma igen

Japp, nu är hon hemma igen, glad och galen som få, men med lite mindre "damp" :)
Hon har hälsat och roat sig med alla oss (Bettan, Mig och Ester) men nu, så ligger hon mest i korgen och sover som en gris. Men gris eller hund, hemma... det är hon... äntligen. Matte har varit lugn som en filbunke under denna pers, det lovar jag ;)



Ester nöjd att lill-syrran äntligen är hemma.

torsdag, juni 28, 2007

Fortfarande ingen vovve

Nä jag har väntat hela dagen på att veterinären ska ringa och säga, kom och hämta henne hon är pigg som en lärka. Istället blev det ett samtal där jag fick reda på att hon mår bättre men inte helt hundra. Hon är fortfarande lös (i magen då givetvis) och dom vill ha kvar henne för att ge henne medecin som "stoppar" det lite och mer dropp. Proverna visade att hon hade lite vita blodkroppar (tror jag) villket visar att hon har någon form av infektion, mer än så fick jag inte till svar. Det sista hon säger är att jag har en väldigt social hund... som längtar hem. Då brast det för mig, få höra att min lilla plutta längtar hem var riktigt jobbigt. Men återigen får man tänka på att hon är där hon ska vara och att hon förhoppningsvis snart är hemma.

onsdag, juni 27, 2007

Tomt

Är det här hemma, bara en liten Ester som tassar omkring. Idag har Chelsea blivit inlagd på djursjukhuset i Jönköping.
Det började i söndags kväll med lite halv dålig mage på henne, sen har det bara blivit lösare och lösare. Idag på morgonen såg hon riktigt hängig ut och jag ringde till veterinären vi använder oss av. Hon kunde inte hjälpa oss och hänvisade till djurjukhuset. Vi fick en tid kl 13:40, men vi var inte i kontakt med någon förens två timmar senare. Veterinären kunde inte svara på vad det är, mer än att det förmodligen är en typ av maginfluensa.
De tog två rör blod och kommer göra diverse tester på dessa, de ville även ge henne dropp så att hon får tillbaka den vätska hon har förlorat.
Fy va det var jobbigt att lämmna det lilla hjärtat, med ledsna cocker spaniel ögon. Man får hoppas att hon charmar kvälls personalen så hon blir lite ompysslad. Så nu är det bara att vänta på att någon på djursjukhuset ska ringa och säga, allt är okej du kan hämta henne.

söndag, juni 17, 2007

Utställning i Gränna

Idag har jag och Chelsea varit på utställning i Gränna, det kunde varit lite bättre väder men vad gör väl vädret om man får 1:a pris i kvalité.



Kritiken lyder av Douglas Telford:
Good size slightly long, good reach of neck. Correct shoulder augulation, culd be a little deeper in body, a little to long in loin, well rounded quarters. Moved merryly.



Pristagaren är nu hemma och njuter av sin dag, kanske inte riktigt lika mycket som matte.

fredag, juni 01, 2007

jag VET! ...

Jag är värdelös på att uppdatera bloggen. I synnerhet nu när det faktiskt händer lite. Bara det att man är så himla trött så man inte direkt orkar. Men nu är det fredag och en tung vecka i Jönköping är över. Så vad händer då?

Bettan jobbar och håller fortet och jag utbildar mig till CNC-Opperatör med tanken att bli ställare i förlägningen. Varit uppe i jkpg på svarv utbildning och har donat lite där och enligt min handledare "fått mycket gjort, mer än vad jag hade plannerat för dig" och det är ju roligt.

Elisabeth tyckte att jag skulle visa *så då gör jag väll det*

Hammera med mässings slag och klubb funktion i nylon. Svarvad i 3st och en liiiiiten ljus stake till Elisabeth bara för att :) (svarvad i ett stycke)

Så nu blir det en vecka på Bufan igen med praktiskt inlärning för att sedan göra en ny TUNG vecka i jkpg med CNC programering. Ni vet, Profilens relativa materialandel rmr är kvoten av profilelementets längdsumma och utvärderingslängden vid en given snittnivå - C i ytjämnhetsprofilens R profil.

...

Komiskt att jag idag faktiskt förstår det där va? Men det är ju det som är tanken. Men CNC programeringen som jag ska gå är mer åt X,Y,Z hållet. Tre axlar som tillsammans blidar ett 3D perspektiv för svarven/fräsen eller vad som att följa.
... NOG om det! Hur kul kan det vara att lyssna på då? :)

Annars som sagt så tickar vardagen på, Bettan har bara 4 veckor kvar till semester, härligt för henne, då kommer det bli slappa dagar med sol, bad och allmän njutning. Skåne, utflykter, picknick osv osv osv. Listan kan göras lång. Och vem vet, kanske får jag en present till min födelsedag i form av ett jobb? Utb. är klar den 26:e augusti och jag fyller ju den 28:e. Det kan bli trevligt trevligt det ;)

Det var allt för stunden