söndag, februari 19, 2006

Gammalt ska bort!

Och bara bort bort bort! Nu... IDAG, så har min gamla lägenhet försvunnit ur mitt liv, min plåmbok och humör tackar för det. Bettan ska iof ha all ära och respekt för detta. Jag har: Dammsugit, plockat dvs, slängt en massa och bestämt vad som ska få hänga med in i mitt nya underbara liv med fröken universum. Jag har även burit upp sakerna till casa dé skönhet. *host* inte så värst mycket va? "Men allt det andra då?" Frågar ni er... ja... Bettan. Hon, klippan fixade det.
Bettan har: Dammsugit (komiskt nog när jag ändå har gjort det med kan man tycka?), dammtorkat allt, städat toaletten, sovrummet, vardagsrummet och hallen, torkat alla fönster på in, ut OCH insida (!) Bortsett från ett fönster då men det gjorde hon inte bara för att det fönstret var sönder då det gick ej att öppna. Hon har även svabbat alla govlen... ja, hon har gjort det mesta. Hon deligerade uppgifter som hon ansåg att jag inte kunde misslyckas med, smart med tanke på att det dels gick ohyggligt mycket fortare samt att mitt självförtroende fick lite uppsving. Jaja, förnekelse att jag gjort mindre än vad jag egentligen skulle gjort, men i det stora hela så, med slutresultatet, klockan som ej var mer än den var tyder på att Chef allt gjort allt klockrent och felfritt. Tack mitt allt!

Nu ska inte min käre far och underbara syster glömmas i detta. De ställde snällt upp på transporten med varsin bil. Uppskattas otroligt mycket. Jag kan dock tänka mig att Mamma från hemmet hade telepatiskt kontakt med min skönhet och höll hennes anda uppe när hon som man kan säga. "Skulle måla om himmelen". Mycket jobb men det gick vägen.

Sverige - USA - 2-1, det tar sig. Fortfarande LÅNGT ifrån det spelet som jag och Wikegård eftersträvar. Lite kämpa-glöd á la Sveriges kvinno-kronor. Men men.

Tankar till familjen skövde - Vi har teorier i vad det blir för sort. Oddsen hemme på grevevägen är:

Apa - 1.1 (Låg odds med tanke på annlagen som Patrik bär på)
Kamel - 1.5 (Fotvalv...)
Människobarn 2.0

Hoppas nu att min och inte bettans sitter så det blir lite klirr i kassan, och om inte det vore nog så blir det juh fruktansvärt dyrt med bananer i längden eller hur?

Tankar går till Mamma - Jag är ingen klippa i sånna här lägen, men jag finns där hela tiden, det vet du. Pappa med ;)

Tankar går till Syster yster med sambo - Tack för allt du gör för mig hela tiden. Skulle aldrig gått utan dig.

Tankar går till Häradsö - Jag saknar lilla kolmården och alla djuren. Jaja, Bernt och Annika med givetvis :) Ska komma och hälsa på snart igen det lovar jag. Till sommaren lär ni väll inte bli av med mig ;)

Tankar går till damen som ligger i soffan och tittar på mig med typiska Cocker Spaniel ögon - Jag älskar dig mitt allt och livet blir så mycket lättare och bättre med dig vid min sida. Vill aldrig leva utan dig.

torsdag, februari 16, 2006

Ekvationen om snö

Snö + Vind = Dåligt humör.

Dåligt humör + Kyla = Kokpunkt

Kokpunkt = Elisabeth...

Gud som jag älskar denna människa.

Hur som helst. Snö, är VERKLIGEN ett problem när man arbetar med handikappade ungdomar. Skolan som jag jobbar på har ytterst passande nog bestämt att göra om golvet i den korriodoren som leder till särskolan.. och som om inte det vore nog har det också bestämt sig för att renovera hissen. Visst tanken är smått lysande eftersom den är från 1700 frys-ihjäl men, varför NU?! Varför nu, när det innebär en omväg på dryga 5 minuter (En sommar dag dvs). En vinter dag som denna med mycket snö och ännu mer på väg ner innebär det ett ytterst slitsamt arbete att få fram de stackars barnen till värmen. Tar väll cirka 10 minuter idag av kånkande.
Tummen upp plannerings gruppen, tummen upp.

Men, trots allt detta så är man rätt varm i kroppen. Man har en sambo som lyser och värmer i vinter mörkret och kylan. Man har en familj som bryr sig om än. Förresten, hörru brossan, ring nångång då! Det är juh alltid jag som hör av mig ;)
Skämt o sido, älskar dig och jag VET att jag är en komplett idiot vad det gäller höra av mig. Men ni ska veta att både jag och Elisabeth tänker ofta på Skövde trippen vi ska göra någongång framöver.

Ha det så bra nu i vinter mörkret, men som pappa hade sagt "Ååå, det ljusnar, tänk.. för bara 'X' länge sen var det 'Y' mörkt" Haha, Pappa, tänk "Om 'X' år kommer Apple med 'Y' programet, DÅ DU!" jaja ;) Det blir nog bra du...

torsdag, februari 09, 2006

Syster på besök

Nu börjar denna dag ta slut, konstigt nog så brukar blogg tillfället komma då.
Denna dag har varit bra på alla sätt och vis. Den började med sovmorgon för mig (Elisabeth). Som de flesta vet så jobbar jag halvtid på dagiset Nylund här i Värnamo, i och med detta blir det lite sovmorgon då och då. Han med att städa lite, kolla på tv och fick posten. Posten i detta hushåll brukar bestå av reklam och räkningar. Men idag skramlade det i dörren och en liten flaska föll ner.



Den var adresserad till världens bästa syster + respektive så jag viste ju att den hade kommit rätt :)



I denna söta lilla flaska låg ett brev, från broder Kjell (ni vet han som blir gammal). Det var inbjudning till hans 30-års kalas, denna ska vi givetvis tacka ja till.
Efter detta bar det iväg till jobbet som idag har främst bestått utav blöjbyten och lek ute i snön. När arbetsdagen nåde sitt slut stod det en liten syster på parkeringen ny anländ från Kristianstad. Hon följde med hem och kvällen har nu fyllts med många skratt.

tisdag, februari 07, 2006

Det ljusnar!

Odjuret känner att allt jobbigt börjar ta slut och det finns ett ljus, det känns bra :)

Älskar min och skönhetens familj, tack för att ni finns, ni bidrar alla.

Vill ha sommar och fint väder nu! :D

söndag, februari 05, 2006

Här igen !

Nu har vi varit borta från bloggen alldeles för länge, vi har haft annat att stå i. Peter har jobbat mycket med sitt specialarbete, och jag är ju inte så haj på det här med datorer.
Det har inte hänt så mycket på en och en halv vecka, man jobbar, kommer hem äter och sover. Inte så roligt, men skönt med vardags liv som inte är allt för hetskt.

Helgen har varit underbar solen har skint och vi har varit ute mycket, i fredags tog vi en långpromenad med Ester hon blir SÅ glad när hon får springa lös och bara leka. På kvällen hade vi det lungt och trevligt med god mat, vin och lite film.
Lördag spenderade vi ute hos mamma Annika och pappa Bernt. (givetvis var alla djuren där med).

(Gullviva - På henne har jag: Gråtit, nästan brytit ben och armar + nästan sjunk i mossen)


Peter fick för första gången gosa med de små kalvarna, men han var inte så jätte imponerad av de stora korna. Vi var ute på åkrarna och lekte i snön med Ester och Ebba.

(Ester på språng)


(Ebba)


Det är så roligt att se två lyckliga vovar som rejsar i snön.
Vi skrattade även åt "tratt-katterna" som har varit hos veterinären. Det är inte så lätt att röra sig som vanligt med en stor tratt runt halsen...



På kvällen var vi på mosslelundsgränd och spelade texas hold em. Vi kom dit som vinnare men gick hem som förlorare. Trotts detta var det en trevlig och lyckad kväll.

Söndag är det idag, vemodigt - helgen går alldeles förfort. Jag har haft en såkallad slappe söndag. Peter där emot har jobbat som ett djur med specialarbetet. Vi har varit hos mamma Ewa och pappa Jonny. Peter och Jonny har suttit och fixat med power point inför Specialarbetses presentation och jag och Ewa har små pratat om det mesta. Nu får vi hoppas att vi blir lite bättre på att uppdatera bloggen. Nu säger vi tack och godnatt.

Peter har nu fixat så att alla nya bilder som vi godkänner kommer läggas upp tillsammans med bloggen fast på egen länk. Finns alltså bilder där nu som ej ligger i sjävla bloggen, utan bara för att det är fina.

Denna gång blir det:
http://www.bitmig.com/phpBB2/Sitch/bloggen/060205/

(Efter hand kommer det komma fler fast på annan siffer kombination)